Kaymakam Aydın Gso'yu Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Aydın Gso'yu Ziyaret Etti

Kaymakam Aydın Gso\'yu Ziyaret Etti

Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Gaziantep Sanayi Odası(GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu’nu ziyaret etti.

16.02.2015 19:08

Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Gaziantep Sanayi Odası(GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu'nu ziyaret etti.

Ziyareti sırasında, geçen yıl Gaziantep'e atandıktan sonra yapmayı planladıkları eğitim projelerinden bahseden Kaymakam Aydın, Gaziantep'in elini taşın altına koyan sanayiciler sayesinde önemli bir sanayi ve ticaret merkezine dönüştüğünü, ancak şehrin eğitim seviyesinin istenilen düzeyde bulunmadığını belirtti.

"Eğitimde farklı uygulamalarla metotları geliştirerek niteliği artırmak istiyoruz" diyen Aydın, Şahinbey ilçesinin yanı sıra il genelinde sivil toplum kuruluşları ve kamu kurum kuruluşların desteğiyle önemli eğitim projelerini hayata geçireceklerini kaydetti.

"Kolları sıvadık, bir proje ordusu oluşturduk. Güzel çalışmalarımız var" diyen Aydın, "Kardeş Okul - Kardeş Kurum" projeleri kapsamında Sanayi Odası ile de protokol imzalamak istediklerini bildirdi. Bu projeleri kapsamında öğrencileri çeşitli sanayi tesislerini ve fabrikaları gezdirmek istediklerini anlatan Aydın, "İletişimi, etkileşimi artırarak çocuklarımızın ufuklarını açmayı amaçlıyoruz. Böylece gelecekle ilgili meslek seçimlerini daha doğru yapabilecekler. Bu projemizi tüm Antep merkezde uygulamak istiyoruz. Vali Bey de onayladı" dedi.

Şehirlerin ve ülkenin kalkınmasında eğitimin önemine işaret eden GSO Başkanı Adil Konukoğlu da eğitimde başarı çıtasını yükseltmenin herkesin görevi olduğunu söyledi.

Gaziantep'te eğitim seviyesinin düşük olmasının en önemli nedenlerinden birisinin yoğun göç alması olduğunu bildiren Konukoğlu, Gaziantep'in dünyada en fazla göç alan ve en hızlı büyüyen dokuzuncu şehir olduğuna dikkat çekti.

Şahinbey Kaymakamlığının eğitimle ilgili projelerinin çok doğru bulduğunu belirten Konukoğlu, "Eğitim projeleri her zaman desteklediğimiz bir konu. Şehrimizde nüfusun yüzde 50'si 18 yaşın altında. Yeter ki, çocuklarımızı eğitelim. Hep birlikte bu konuya sahiplenerek, eğitimin öneminin bilincini yaymalıyız" sözlerine yer verdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Aydın Gso'yu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement