Kaymakam Nebioğlu, Firik Üreticilerini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Nebioğlu, Firik Üreticilerini Ziyaret Etti

Kaymakam Nebioğlu, Firik Üreticilerini Ziyaret Etti

Gaziantep'in Araban ilçesi Kaymakamı Emre Nebioğlu, Araban Ovası'nda başlayan firik sezonunda üreticileri ziyaret etti.

30.05.2012 13:08

Gaziantep'in Araban ilçesi Kaymakamı Emre Nebioğlu, Araban Ovası'nda başlayan firik sezonunda üreticileri ziyaret etti.

Gaziantep'in Araban ilçesinde, her yıl Mayıs ayının sonlarına doğru buğdaydan yapılan ve diyabet, bağırsak hastalıkları ile gelişim çağındaki çocukların gelişimine de iyi geldiği bilinen firik hasadının sezonu başladı. Kaymakam Emre Nebioğlu, başlayan firik sezonu nedeniyle üreticileri tarlada ziyaret ederek, Esentepe köyü sınırları içerisindeki üreticilerden üretim hakkında bilgiler aldı.

Kaymakam Nebioğlu, firik üretiminin zor olmasına rağmen çok lezzetli ve insan sağlığına faydalı olduğunu belirterek, üreten çiftçilere teşekkür etti. Nebioğlu, Araban Ovası'nda üretilen ve lezzeti ile Ortadoğu ülkelerinin baş yemeği olan firiğin tanıtımı ve pazarlanması konusunda Araban Kaymakamlığı olarak projeli çalışmalar başlatılacağı müjdesini verdi.

Çiftçi Hüseyin Mandallı, ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, "Tarlaya kadar gelip bizleri ziyaret ettiğiniz için şahsım ve tüm Arabanlı firik üreticileri adına teşekkür ederim. Atalarımızdan öğrendiğimiz firik üretimi bizde alışkanlık haline gelmiş. Firik sezonu geldiğinde firik yapmasak o yıl hasta oluruz. Uzun yıllardan beri bin bir emek ve masraf ile ürettiğimiz firiğin tanıtımı için bir festival düzenlenmesi için görüşmediğimiz siyasetçi ve yetkili kalmadı. Ama hiç kimse sorunumuz ile ilgilenmedi. İlk defa Araban Kaymakamı olarak siz firik çalışmamızı yerinde görmek için gelip burada inceleme yapıyorsunuz. Firiğin tanıtımı için elinizden geleni yapacağınıza da inanıyoruz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Nebioğlu, Firik Üreticilerini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement