Kbt,"Bekçi Murtaza" Adlı Oyunu Seyirciyle Buluşturdu - Son Dakika
Yerel

Kbt,"Bekçi Murtaza" Adlı Oyunu Seyirciyle Buluşturdu

Kbt,"Bekçi Murtaza" Adlı Oyunu Seyirciyle Buluşturdu

Kepez Belediyesi Tiyatrosu (KBT) prömiyerini gerçekleştirdiği "Bekçi Murtaza" adlı oyunu ile seyirciyle buluştu.

26.10.2013 12:50

Kepez Belediyesi Tiyatrosu (KBT) prömiyerini gerçekleştirdiği "Bekçi Murtaza" adlı oyunu ile seyirciyle buluştu.

Yahya Kemal'in hayatının anlatıldığı "Kendi Gök Kubbemiz-Eve Dönen Adam" adlı oyunla 2013-2014 sezonunu açan KBT, yeni sezonun ikinci oyununu da seyirciyle buluşturdu.

Orhan Kemal'in kaleme aldığı, KBT Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli'nin yönettiği ve Bekçi Murtaza rolünü oynadığı komedi türündeki oyunun prömiyeri, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde (EBKM) yapıldı.

"Bekçi Murtaza" adlı oyunu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eşi Dr. Ayşe Tütüncü, meclis üyeleri Ayşe Güliz Yılman, Elif Derya Canbulut, Ramazan Eciş, Murteza Tamyürek ile çok sayıda sanatsever izledi.

Bekçi Murtaza'yı canlandıran Abdullah Sürekli oyunun sonunda yaptığı konuşmada, "Ölüm buz gibi bir gerçek. Kötü bir final gibi geldi ama biz bu acıyı, sevdiklerimizin kıymetini bilelim, diye yaşattık. Belki yüreğinizi incittik ama buna değdi" dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye, tiyatroya verdiği destekten dolayı teşekkür eden Sürekli, "Her türlü desteği bize esirgemeden veriyor. Yaklaşık 30 yıldır sahnelerde var olmaya çalışıyoruz. Aynı dili konuştuğumuz, birlikte repertuar yaptığımız, oyun teklifleri aldığımız bir belediye başkanı ile çalışmak bana 47 yaşımda nasip oldu" ifadesini kullandı.

200 BİN KEPEZLİ TİYATRO İZLEDİ

Başkan Tütüncü ise KBT'nin bugüne kadar 8 ayrı oyun sahnelediğini belirterek, "Bundan 4.5 yıl önce, bugün EBKM'nin olduğu, dün ise 70'e yakın gecekondunun bulunduğu bölgede güzel bir tiyatro sahnesi yapılacak, Kepez Belediyesi bir tiyatro kuracak. Bu tiyatroda da Türk tiyatrosunun ünlü eserleri sahnelenecek denseydi hiç kimse buna inanmazdı. Bugüne kadar yaklaşık 200 bine yakın vatandaşımıza ücretsiz tiyatro seyrettirdik. Özveriyle çalışan, her yaptığı işi sahiplenerek yapan Abdullah Sürekli'yi ve ekibini kutluyorum" şeklinde konuştu.

Oyunda Abdullah Sürekli, Özlem Davutoğlu, Faruk Çelik, Hatice Yalav, Demet Adamhanoğlu, Özge Efe, Derya Bütev, Hüseyin Yorgancı, Emre İnal, Aykut Keser, Cengiz Kaya, Seçkin Güner, Abdülhakim Tanhan, Mustafa Samanlı, Semagül Demir ve Doğan Korkmaz rol alıyor. Kostüm, dekor ve tasarımını Abdullah Sürekli'nin yaptığı oyunun ses, ışık ve efek tasarımı Mustafa Uçak'a ait.

Oyun, sezon sonuna kadar her ay Cuma ve Cumartesi günleri sahnelenecek. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kbt,'Bekçi Murtaza' Adlı Oyunu Seyirciyle Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement