Uşak'ta iki gündür kanyondaki kayalık alanda mahsur kalan 5 keçi AFAD ekiplerince kurtarıldı.
Uşak Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) arama kurtarma ekipleri, Ulubey Kanyonları Işılak mevkisinde iki gün önce sürüden ayrılarak kayalık alanda mahsur kalan 5 keçiyi kurtarmak için bölgeye gitti.
Yedi kişilik ekip jandarma gözetiminde keçilerin sahibi Erkan Yamalı ile birlikte kanyona indi. Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından kayalık alanda mahsur kalan keçilere ulaşan ekipler, ip yardımıyla keçileri tek tek bulundukları noktadan indirdi.
Keçilerin sahibi Erkan Yamalı, geçtiğimiz yıl mart ayında da bir keçisinin kanyonda mahsur kaldığını belirterek, "Bölge çok sarp olduğu için keçiler zaman zaman çıktıkları yerden inemiyor. AFAD ekipleri sayesinde keçilerime kavuştum" dedi. - Uşak
Son Dakika › Yerel › Keçi Kurtarma Operasyonu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?