Kepsut Belediyesi Su Kanalizasyon Müdürlüğü, yoğun kar yağışının ardından vatandaşlara uyarıda bulundu.
Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının ardından su sayaçlarında patlama meydana gelebileceği, bu konuda vatandaşların duyarlı olmaları gerektiği belirtildi.
Vatandaşların bu konuda mağdur olmamaları için açıkta bulunan ve kuzey rüzgarlarına bakan bölümlerdeki su sayaçlarının sandık ve benzeri bir maddeyle koruma altına alınması gerektiğinin ifade edildiği açıklamada şunlar kaydedildi:
"Sandık içerisine alınmayan su sayaçları bez ile sarılmalı ve kesinlikle açıkta bırakılmamalıdır. Sayaçlar üzerine kesinlikle sıcak su dökülmemelidir. Su sayaçları ateşle ısıtılmamalıdır. Sayaçlar üzerine çekiç gibi aletlerle vurulmamalıdır. Açıkta bulunan su borularının üstü sarılmalıdır. Su sayacı patladığında yeni sayaç abonenin kendisi tarafından alınacak olup, sayaç belediyemiz ekipleri tarafından takılacaktır."
- BALIKESİR
Son Dakika › Yerel › Kepsut Belediyesinden Uyarı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.