Kerimoğlu Türküsünün Hikayesi Film Oluyor - Son Dakika
Yerel

Kerimoğlu Türküsünün Hikayesi Film Oluyor

Kerimoğlu Türküsünün Hikayesi Film Oluyor

Muğla'da, 1901 yılında yaşanmış bir olayı konu alan "Kerimoğlu" türküsünün hikayesi, kısa film olarak Bodrum’da çekiliyor.

21.04.2014 17:41

Kerimoğlu türküsünün hikayesi, Bodrum ilçesinde kısa film olarak çekiliyor.

Muğla'ya bağlı Yerkesik beldesinde 1901 yılında yaşanmış bir olayı konu alan "Kerimoğlu" türküsünün hikayesi, kısa film olarak Bodrum'da çekiliyor.

Başrollerinde birçoğu Bodrum doğumlu amatör oyuncuların yer aldığı kısa filmin çekimlerine Konacık Pedasa'da başlandı. "Bodrum Dans Kulübü Yurt Dışı Tanıtım Ekibi" tarafından gerçekleştirilen ve 19 yaşında öldürülen Kerimoğlu Eyüp'ün hikayesini konu alan "Zeybeğin Doğuşu - Kerimoğlu" kısa filminin çekimleri, bir hafta sürecek.

Kısa filmin yönetmenliğini "Hadigari Cumhur" ve "Yürü Gari İbram" gibi konusu Bodrum'da geçen iki ayrı filmin de yönetmeni Harun Özakıncı, görüntü yönetmenliğini Emrullah Can, seslendirmesini Selçuk Yöntem yaparken, başrollerini Can Çobanoğlu, Perihan Totoz, Güler Birol ve Niyazi Atare paylaşıyor.

Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci, oldukça başarılı, eğlenceli bir atmosferde geçen çekimlerde çok güzel anlar yaşadıklarını dile getirerek, Kerimoğlu ile başlattıkları ve her yıl yeni bir türkünün hikayesi ile kültürel bir miras olarak yeni nesillere bırakacakları çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Zeybeğin Doğuşu - Kerimoğlu filminin, 10 Mayıs Cumartesi günü Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde gösterime gireceği öğrenildi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kerimoğlu Türküsünün Hikayesi Film Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement