Kilis'te Türkü Tartışması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kilis'te Türkü Tartışması

Kilis\'te Türkü Tartışması
22.04.2007 19:41

Kilis Musiki Cemiyeti Başkanı M. Ökkeş Özköseler, Şarkıcı Hüseyin Fındıklı'nın Kilis'e Ait Olan Anonim Türküleri Kendi Adına Tescil Ettirdiğini İddia Etti.

Kilis Musiki Cemiyeti Başkanı M. Ökkeş Özköseler, şarkıcı Hüseyin Fındıklı'nın Kilis'e ait olan anonim türküleri kendi adına tescil ettirdiğini iddia etti.

Hüseyin Fındıklı'nın çıkardığı yeni kasetindeki türkülerin, söz ve müziklerine kendi ismini yazdırdığına dikkat çeken Kilis Musiki Cemiyeti Başkanı M. Ökkeş Özköseler, "Bu türküler Kilisimiz'in anonim olarak söylenilmiş türküleridir. Ortada bir yanlışlık vardır. Hüseyin Fındıklı son çıkardığı CD ve kasetlerde şehrimize ait olan anonim türküleri, kendisininmiş gibi tescil ettirmiştir. Kilis Belediye Başkanlığı tarafından adı geçen kişiye yaptırılan Kilis türküleri CD'si, derneğimizce incelendi. CD'de yer

alan birçok eser, anonim olarak belirtilmesi gerekirken, bu eserlerin söz ve müzik bölümüne Hüseyin Fındıklı yazılmış. Yapılan bu hareketin iyi niyet taşımadığı derneğimizce saptandı. İleride çıkabilecek herhangi bir haksız kazancın ve telif hakkının suistimalinin oluşmamasını arzu ediyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut'un bu yanlışlığı düzeltmesi gerektiğini belirten Özköseler, "Derneğimizin oluşturacağı bir kurul tarafından gerekli denetim yapılacak. Bu yanlışlığın en kısa sürede düzeltilmesini rica ediyoruz. Kültür değerlerimize sahip çıkma sorumluluğumuzun, derneklerimizin en başta gelen görevi olduğuna inanıyoruz. Kilis halkının ve ilgililerin bunu anlayışla karşılayacaklarını düşünüyorum" diye konuştu.

Konuyla ilgili olarak emekli öğretmen Muhtar Elhan, emekli öğretmen ve Kilis Musiki Derneği eski Başkanı Nahit Ulusoy, yerel sanatçı İhsan Özkesici'den bilgi alınabileceğini kaydeden Özköseler, Kilis türküleriyle ilgili girişimlerini sürdüreceklerini ifade etti.

(MAD-ST-OM-SN-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kilis'te Türkü Tartışması - Son Dakika


Advertisement