Kimi bankaya koştu kimisi de özlediği sokaklarda gezdi - Son Dakika
Yerel

Kimi bankaya koştu kimisi de özlediği sokaklarda gezdi

Kimi bankaya koştu kimisi de özlediği sokaklarda gezdi Sokağa çıktı, ilk işi dükkan kirasını almak oldu 65 yaş üstü vatandaşlar kısıtlamanın hafta içi kaldırılmasını istedi 65 yaş ve üstü vatandaşlar sokaklarda Kırıkkale'de, korona virüs (Covid-19) nedeniyle haftalarca evlerde kalan 65 yaş ve...

10.05.2020 20:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kimi bankaya koştu kimisi de özlediği sokaklarda gezdi

Sokağa çıktı, ilk işi dükkan kirasını almak oldu

65 yaş üstü vatandaşlar kısıtlamanın hafta içi kaldırılmasını istedi

65 yaş ve üstü vatandaşlar sokaklarda

KIRIKKALE - Kırıkkale'de, korona virüs (Covid-19) nedeniyle haftalarca evlerde kalan 65 yaş ve üstü vatandaşlar, sokağa çıkma kısıtlamasının hafta içi kaldırılmasını istedi. 45 gün aradan sonra ilk defa sokağa çıkan bir vatandaş da dükkan kirasını almaya gittiğini söyledi.

Korona virüs nedeniyle 65 yaş üstü vatandaşlar haftalardır evlerindeydi. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanlar için getirilen sokağa çıkma kısıtlamasına bugün 4 saatliğine ara verildi. Kırıkkale'nin en işlek caddesi olan Zafer Caddesi 65 yaş üstü vatandaşlara kaldı. Güneşli havanın keyfini çıkartan vatandaşlar özgürce sokakta gezdi. Bu kısıtlamanın pazar gününe getirilmesinden dolayı şikayet eden bazı vatandaşlar da banka ve kamu kurumlarındaki işlerini yapamadıklarını dile getirdi. Sokağa çıkan bir vatandaşın da ilk işi dükkan kirasını almak oldu. 45 günün ardından sokağa yeni çıktığını ifade eden 75 yaşındaki Arif Yıldırım, "Bir dükkanım var kirasını almaya gidiyorum. Her zaman keşke yapılsa. Bak ben 45 gündür ilk defa evden çıkıyorum. Onun için kendimizi kollayacağız" dedi.

"Bu virüsü biz Müslümanlar yenmezsek hiç kimse yenemez"

10 Mart'tan beri dışarı çıkmadığını belirten 71 yaşındaki Cennet Gönül Sekmen "Hatim indirdim Kur'an-ı Kerim indirdim. Şimdi de Salat-Tefriciye'yi okuyorum. Bacaklarım tutmuyor dualarımla inşallah hepsi iyi olacak. İyi ki Tayyip bey bunu bize verdi. Kur'an'da da zaten hep Tayyip geçiyor. Dünya durdukca Allah başımızdan eksik etmesin. Bütün sağlık çalışanlarına memurlarına bütün herkese çok teşekkür ederim. Evimde oturuyorum balkonuma çıkıyorum. Mart'ın 10'undan beri hiç bir yerden hiçbir yere çıkmadım. Çocuklarımın sözünü tuttum. Zaten bir kızım var oğlum öldü. Yeneceğiz bu virüsü. Biz Müslümanlar yenmezsek hiç kimse yenemez. Allah diyen adamdan zarar gelmez" diye konuştu.

"Özgürce geziyoruz"

Bir vatandaş da, "Bunu bize tanığı için çok teşekkür ederim. En azından hiç olmazsa özgürce geziyoruz. Bir ricam var hükümetten. Bizim bankada işlerimiz var. Eğer bunu pazar günü değilde salı, çarşamba veya perşembe gününde 1 gün müsaade ederlerse çok çok memnun oluruz. Yapacak işlerimiz var bugün her taraf kapalı. Benim banka borcum var yatıramıyorum" şeklinde konuştu.

65 yaşındaki Haydar Taloğlu'da, bankada işlerinin olduğunu ve kısıtlama yasağının hafta içi kaldırılmasını ifade etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kimi bankaya koştu kimisi de özlediği sokaklarda gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement