Kiraz Festivali Renkli Görüntülere Sahip Oldu - Son Dakika
Yerel

Kiraz Festivali Renkli Görüntülere Sahip Oldu

Kiraz Festivali Renkli Görüntülere Sahip Oldu

Anavatanı Anadolu ve Kafkaslar olan sağlık açısından da vücudu ve kanı zehirli maddelerden temizleyen böbrekleri etkili bir biçimde çalıştıran diş çürümelerini önlemede yardımcı olan yerken damak tadı veren kiraz için Selendi'ye bağlı Pınarlar...

01.07.2013 16:45

Anavatanı Anadolu ve Kafkaslar olan sağlık açısından da vücudu ve kanı zehirli maddelerden temizleyen böbrekleri etkili bir biçimde çalıştıran diş çürümelerini önlemede yardımcı olan yerken damak tadı veren kiraz için Selendi'ye bağlı Pınarlar köyü Şehit Savcı Ethem Ekim İlköğretim Okulu bahçesinde festival düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan festivalde öğrenciler halk oyunları oynadı, şiirler okudu. Festivale Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, İlçe Kaymakamı Yasin Ortakcı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Serkan Tahir Keskindemir, Belediye Başkanı Nurullah Savaş, AK Parti Manisa Milletvekili MKYK üyesi Hüseyin Tanrıverdi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Hasan Ören, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Tarım İl Müdürü Hasan Çebi, Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, İl Genel Meclisi Üyeleri, AK Parti Selendi İlçe Başkanı Muhammet Akcan, CHP İlçe Başkanı Mehmet Cımık, MHP İlçe Başkanı Yasin Topcan, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Pınarlar Köyü Muhtarı Bekir Sağdıç yaptığı konuşmada, düzenledikleri 13 geleneksel festival ile yöredeki üreticileri kiraz üretimine teşvik etmek kaliteli kiraz üretmek, kiraz üreticilerinin önemli bir sorunu olan pazarlama problemine çözüm getirmek olduğunu söyledi. Köyün ulaşım sorunu olduğunu belirten Sağdıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Selendi Simav Karayolunun çok kötü olması ulaşımda sıkıntılara neden oluyor. İhracatçı firmalar köyümüze gelmiyor bu yol bizim ve firmalar için önemli onun için acilen genişletilmesi gerekiyor."

MHP Milletvekili Erkan Akçay ve CHP Milletvekili Hasan Ören de muhalefet partisi milletvekilleri olarak bu yolun yapılması hususunda ne gerekiyorsa yardımcı olacaklarını bildirdi.

AK Parti Manisa Milletvekili MKYK üyesi Hüseyin Tanrıverdi ise, Ankara'ya gittiğinde tüm Manisa milletvekili arkadaşlarıyla birlikte karayolları genel müdürlüğüne gidip bu konuyu görüşeceklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yolun yapılması şayet olmazsa, bildiğiniz gibi 2014 yerel seçimlerinde Manisa Büyükşehir oluyor. Manisa Belediyesini AK Partili bir başkan kazanırsa o zaman söz veriyorum bu yol yapılacak."

EN İYİ KİRAZ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Manisa İl Müdürü Hasan Çebi de yaptığı konuşmada, bu yıl 500 dekar alanda yapılan EKÜY projesi kapsamında 250 üreticiye 30 bin lira destek verildiğini söyledi. Vali Abdurrahman Savaş da yaptığı konuşmada, "Manisa tarım kenti, Sultaniye üzümü kirazı ve çileği marka. Bazı bölgeler sahipleniyor olmasına rağmen bunlar Manisa'nın. Bu bağlamda Selendi Pınarlar halkını kutluyorum, kirazın en kalitelisini yetiştirdikleri için."

Karma takımlardan oluşan cirit takımlarının gösterilerinin ardından kiraz yarışması gerçekleştirildi. Köyün 49 üreticisinin katıldığı yarışmada, jüri heyeti Ali Ünal, Sadık Ertuğrul, Halil Aykır, Osman Sarı, Emre Akkuş, Öner Demir ve Dilek Kara en iyi kirazı seçmekte zorlandı. Jüri renk bakımından, tane iriliği, ürün tadı, hastalık zararları bakımından değerlendirme yaptı. Değerlendirme sonucu Pınarlar köyünden 33 numaralı kirazıyla Yusuf Kayırmaz 565 puanla birinci, 45 nolu kirazı ile 561 puanla Veli Kayırmaz ikinci, 8 numaralı kirazı ile 552 puanla Ramazan Sönmez üçüncü oldu. Dereceye giren üreticiler, altın ile ödüllendirilirken ödüller protokol üyeleri tarafından verildi. Ödül töreninin ardından akşam programında TRT İzmir radyosu ses sanatçısı Bahar Almaç ve Kültür Bakanlığı sanatçısı Ali Tunç söylediği türküler ile soğuk bir yaz akşamını ısıtarak geceye renk kattı. Gecenin ardından program sona erdi. Bu arada yüzlerce kişiye nohutlu pilav, ayran ve kiraz ikramı yapıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kiraz Festivali Renkli Görüntülere Sahip Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement