Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğünün, Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan uygulama kapsamında, vücuda yapışan kenenin doğru yöntemlerle vücuttan uzaklaştırılmasını sağlamak için çalışma başlattı.
Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Melike Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vaka görülen ve görülmesi muhtemel alanlara bizzat gidilip kene kartları, broşür ve CD dağıtıldğını ve yüzyüze eğitimler verildiğini belirtti.
Oluşturulan ekipler aracılığıyla ücretsiz dağılan kart ve verilen eğitim sayesinde vatandaşların vücutlarına yapışan keneleri çıkarmak için uygun olmayan ilkel yöntemlere başvurmayacakları ifade eden Yavuz, şöyle konuştu:
"Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına bölgede ilk olarak 2012 yılında rastlandı bu kapsamda hastalıkla ilgili önlem almak için o zamandan buyana vatandaşlara yaklaşık 20 bin "kene kartı" dağıttık. Bu yıl içerisinde yaklaşık 20 bin kişiye ulaşarak onlara imza karşılığında eğitimler verdik. Artık riskli döneme girdik Haziran ve Temmuz ayları kene açısından sıkıntılı bir süreç bu dönemde Kene tutunan bir kişinin doğru yöntemlerle hızlı bir şekilde keneyi vücudundan uzaklaştırması ve kendisini en az 10 gün gözetim altında tutması gerekiyor"
Yıl içerisinde şüpheli vakalar olduğunu ancak sonuçların pozitif olmamasının sevindirici olduğu dile getiren Yavuz, olası bir kene yapışması sonrası ateş, titreme, halsizlik, kırgınlık, bulantı, kusma ve ishal gibi şikayeti olan vatandaşların hızlı bir şekilde en yakın sağlık kuruluşuna gitmesi gerektiğini sözlerine ekledi. - Kahramanmaraş
Son Dakika › Yerel › Kkka Hastalığıyla Mücadele - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?