Kocaeli'de Dolandırıcılık İddiası - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kocaeli'de Dolandırıcılık İddiası

30.01.2012 13:00

Kocaeli'de kurdukları paravan şirkette sahte maaş bordrosu düzenledikleri kişilere, komisyon karşılığında kredi kullandırdığı öne sürülen 1'i kadın 8 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli'de kurdukları paravan şirkette sahte maaş bordrosu düzenledikleri kişilere, komisyon karşılığında kredi kullandırdığı öne sürülen 1'i kadın 8 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, "paravan şirket kurup sahte evrak hazırlayarak, bankalardan usulsüz kredi çekilmesini sağlayan bazı kişiler bulunduğu" yönündeki ihbar üzerine harekete geçti.

Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Başiskele, İzmit, Derince ve Çayırova ilçelerinde, değişik adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, şebeke lideri olduğu öne sürülen K.K. ile S.Ç, T.A, Ö.A, M.H, F.K, V.K. ve A.B. gözaltına alındı.

Kurdukları paravan şirkette çalışıyormuş gibi gösterdikleri kişilere, sahte maaş bordrosu düzenleyerek bankalardan kredi almasını sağladıkları ve alınan kredilerin yüzde 10'unu komisyon olarak aldıkları tespit edilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

- KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kocaeli'de Dolandırıcılık İddiası - Son Dakika


Advertisement