Kongre Anadolu Lisesi'nde Bilim Fuarı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kongre Anadolu Lisesi'nde Bilim Fuarı Açıldı

Kongre Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK Bilim Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi.

15.05.2013 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kongre Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK Bilim Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Kongre Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen programda ilk olarak öğrenciler, konser verdi. Daha sonra 110 öğrencinin hazırladığı 36 proje okulun spor salonunda sergilendi.

Okul Müdürü Eyyup Tanyıldız, yaptığı konuşmada, bilgi üretiminin merakla gerçekleştiğini, ülkede düzenlenen bilim fuarlarının da temel amacının öğrencilerin bilimle buluşmasını ve bilime merak duymasını sağlamak olduğunu söyledi.

Fuarların amacının öğrencilerin ürettiği bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmeleriyle, ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlamak ve eğitici, öğretici bir ortam oluşmak olduğunu dile getiren Tanyıldız, fuarlarla kısa sürede geniş kitlelere ulaşılacağını ve bilim kültürün tabana yayılmasının sağlanacağını ifade etti.

Konuşmanın ardından Vali Zübeyir Kemelek, TÜBİTAK 44. Ortaöğretim Bölge Sergisi'nde projeleri derce elde eden 2 öğrenciye ve danışman öğretmenlerine teşekkür belgesi verdi.

Daha sonra Kemelek, Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, öğrenciler ve öğretmenler bilim fuarını gezdi. - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kongre Anadolu Lisesi'nde Bilim Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement