Konya'da 100 Yeni Doğalgazlı Otobüs Hizmete Sunuldu - Son Dakika
Yerel

Konya'da 100 Yeni Doğalgazlı Otobüs Hizmete Sunuldu

Konya\'da 100 Yeni Doğalgazlı Otobüs Hizmete Sunuldu

Konya Büyükşehir Belediyesi, 100 doğalgazlı otobüsü halkın hizmetine sundu.

15.02.2014 17:34

Konya Büyükşehir Belediyesi, 100 doğalgazlı otobüsü halkın hizmetine sundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Kültür Merkezi'ndeki törende, doğalgazlı, çevreci ve modern otobüslerin hizmete sunulduğunu ifade etti.

Göreve geldiklerinde yaklaşık 200 otobüs bulunduğunu, bu sayıyı 448'e çıkardıklarını söyleyen Akyürek, "Sadece bu 100 otobüse ödediğimiz para yaklaşık 70 milyon lira. 10 yıl içinde aldığımız tüm otobüsleri hesaba katarsak sadece otobüsler için harcadığımız para 150 milyon lirayı buluyor. Her yıl sadece otobüs için 15 milyon lira para harcamış olduk. Konya toplu ulaşımı her zaman gündemimizde, her zaman önceliğimiz oldu" diye konuştu.

Akyürek, Konyalıların toplu ulaşım kullanıcılarına kolaylık sağlamak amacıyla hizmete sunulan Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi'nden, ücretsiz kısa mesaj, mobil uygulama, karekod uygulaması, araç içi bilgilendirme ekranı ve web sitesi aracılığıyla otobüslerin nerede olduğunu görebildiklerini belirtti.

KONYARAY'ın 5 projesinden 3'ü hayata geçirildi

Raylı sistem yatırımlarında da KONYARAY başlığıyla 5 proje yürüttüklerini aktaran Akyürek, "Eski tramvayların düşük de olsa taksitlerini ödemeye devam ettiğimiz süreçte Türkiye'nin en avantajlı ihalesini yaparak en modern, yüzde 100 düşük tabanlı, engelsiz, klimalı tramvayları en hesaplı şekilde 300 milyon liralık yatırımla şehrimize kazandırdık. Yeni tramvaylarımız gelmeye başladı. Deneme seferlerinin ardından dün ilk tramvaylarımız hizmete girdi" dedi.

Alaaddin-Adliye raylı sistem hattı, Yeni Ulaşım Master Planı, mevcut hattın hafif metro sistemine dönüştürülmesi çalışmalarını anlatan Akyürek, şunları kaydetti:

"KONYARAY'ın 5 projesinden 3'ünü hayata geçirdik, biri ihale sürecinde, diğerinin de ihale hazırlıkları devam ediyor. 2,5 yıl içinde KONYARAY'ın 5 ayağını tamamlayacağız. Projenin bir ayağını da Eski Sanayi bölgesinde yapımı başlayacak hızlı tren istasyonu oluşturuyor. Orada raylı sitem hattımız metro istasyonuyla buluşacak. Oradaki kentsel dönüşüm, hızlı tren istasyonu ve KONYARAY metro istasyonu eş zamanlı olarak yapılmış olacak. Bunun yanı sıra son 10 yılda Konya'daki tüm caddeler baştan sona yenilendi. 5 milyon tona yakın asfalt kullanıldı ve şehrin standardı yükseldi. Çok sayıda yeni yol açtık. Kesintisiz trafik akışını temin etmek için hem akıllı durak sistemini geliştirdik, hem de Konyamızı alt-üst geçitlerle donattık. Konya'da toplam 77 alt-üst geçit var. Bunun 65 tanesi son 10 yılda yapıldı. 2004 yılına kadar 12 alt-üst geçit, sadece son 10 yılda 65 alt-üst geçit."

Konuşmaların ardından Akyürek, doğalgazlı, engelli ve yaşlıların kullanımına uygun, düşük tabanlı, klimalı ve Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi'ne uygun otobüsleri inceledi.

Törene, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, AK Parti Meram Belediye Başkan adayı Fatma Toru, meclis üyeleri, ilçe, belde belediye başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya'da 100 Yeni Doğalgazlı Otobüs Hizmete Sunuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement