Körfez Geçiş Köprüsü Kapsamında Arazilerin Kamulaştırılması - Son Dakika
Yerel

Körfez Geçiş Köprüsü Kapsamında Arazilerin Kamulaştırılması

Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, Körfez Geçiş Köprüsü kapsamında ilde kamulaştırılan araziler için kurulan heyetin çalışmalarını eleştirdi.

20.07.2012 17:40

Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, Körfez Geçiş Köprüsü kapsamında ilde kamulaştırılan araziler için kurulan heyetin çalışmalarını eleştirdi.

Beşli, yaptığı açıklamada, heyetin adaletsiz şekilde çalışma yaptığını ileri sürerek, "Yolun kamulaştırması için bir heyet belirlemişler. Değer ölçümü yapıyorlar. Kılıç'ta iki tane tarla var. Yan yanalar. İkisi de şeftali tarlası. Birine 30, diğerine 70 lira değer belirliyorlar. 30 lira denilen gariban birisi ses çıkaramaz, 70 lira denilen kurnaz. Böyle bir uygulama mı olur-" dedi.

Beşli, belirlenen fiyatların çok değişken olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Nasıl bir mantıkla bu değerlendirmeyi yapıyorlar- O heyet şapkasını çıkarsın önüne koysun. Bu değerlendirmeyi yapanlar Tavşanaltı'nda 200, Hersek'te 57 lira fiyat belirlemişler. Hersek daha pahalı olması lazım. Daha değerli olması lazım. Bazıları çok iyi fiyatlara satmış. Bu heyet adama göre mi çıkarıyor fiyatları- Mahkemelerde millet çatır çatır itirazlar yapıyorlar. Bu komisyon nasıl kurulmuş. Bu komisyonun üyeleri kimler- Aynı düzlükte aynı yerdekine farklı veriyorlar. Şu an köylüler isyan etme durumunda. Köylünün çiftçinin sonuna kadar bu konuda yanındayım. Kim avukat tutamıyorsa, maddi durumu iyi değilse biz bunu karşılayacağız. Avukat tutacağız, dava açacağız."

Muhabir: Erhan Erdoğan

Yayıncı: Zafer Akpınar - YALOVA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Körfez Geçiş Köprüsü Kapsamında Arazilerin Kamulaştırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement