Korkuteli'nde Okul Öncesi Eğitim Şenliği Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Korkuteli'nde Okul Öncesi Eğitim Şenliği Düzenlendi

Korkuteli\'nde Okul Öncesi Eğitim Şenliği Düzenlendi

ntalya'nın Korkuteli ilçesinde anaokulu ve 28 anasınıfı öğrencilerinin katımlıyla "Okul Öncesi Eğitim Şenliği" düzenlendi.

24.05.2013 17:45

ntalya'nın Korkuteli ilçesinde anaokulu ve 28 anasınıfı öğrencilerinin katımlıyla "Okul Öncesi Eğitim Şenliği" düzenlendi.Minik öğrenciler Korkuteli Belediyesi önünden kortej eşliğinde Şehitler Parkı'na kadar yürüdüler.

Etkinliğe Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Belediye Başkanı Hasan Gökce, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı. Şehitler Parkı'nda yapılan törende okul öncesi öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, okul öncesi eğitim sürecinde çocukların paylaşma, dayanışma, sosyalleşme ve birlikte çalışmayı öğrendiklerini belirterek, okul öncesi eğitimin amacının çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun varolan yeteneklerini görünür kılmak olduğunu söyledi. Eğitimin, öğrenci, öğretmen ve veli üçgeninden oluştuğunu belirten Kocagöz,"Bu birliktelik ne kadar bilinçli ve sağlıklı olursa, çocuklarımız da o oranda sağlam bir kişilik kazanırlar" dedi.

Kaymakam Erkan Karahan ise yaptığı konuşmada, "Yetişkin bir insanda gözlemlenen kişilik özelliklerinin temeli 0-6 yaş dönemde atılmaktadır. Zihin gelişiminin önemli bir bölümü de bu yaşta tamamlanmaktadır. Bu dönemde alınan eğitimin ve geçirilen deneyimlerin daha sonraki yaşlarda öğrenme yeteneği, akademik başarı ve yeteneklerinin gelişmesinde önemli etkileri vardır" dedi.

Şehitler Parkı'ndaki şenlikte çeşitli oyunlar, yarışmalar, balon şovlar ve animasyonlar ile çocuklar ve veliler güzel bir gün geçirdiler.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli'nde Okul Öncesi Eğitim Şenliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement