Çamköy'de Köy Kadınlarına Senfonik Konser - Son Dakika
Yerel

Çamköy'de Köy Kadınlarına Senfonik Konser

Çamköy\'de Köy Kadınlarına Senfonik Konser

Turkish Brass Ensemble Orkestrası, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Çamköy'de özel konser verdi.

08.03.2014 23:11  Güncelleme: 23:37

Turkish Brass Ensemble Orkestrası, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Çamköy'de senfonik konser düzenledi.

Çamköy İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen konsere Çamköy ve yaklaşık 30 köyden gelen çok sayıda vatandaş katıldı.

Halka açık ve ücretsiz düzenlenen konserde vals ve tangodan Kuğu Gölü Balesi gösterisine, şiir sunumundan zeybek koreografisine kadar zengin bir repertuvar sunumu gerçekleştirildi.

Orkestranın genel sanat yönetmeni Kenan Gökkaya, konserin açılışını yapması için 70 yaşındaki Meryem Can'ı sahneye çıkararak başlama vuruşu yaptırdı. Can, elindeki sopayla başlama vuruşu yaptı.

Gökkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve TRT sanatçılarından oluşan 30 kişilik orkestranın Çamköy'de kadınlar için senfonik konser verdiğini söyledi.

Yaşadıkları en güzel duygunun Anadolu kadınının toprak kokan ellerinden öpmek olduğunu belirten Gökkaya, güzel sanatlar adına toprak kokan ellere bir demet sanat sunabilmek için konseri düzenlediklerini kaydetti.

En büyük hayallerinden birinin köyde konser vermek olduğuna işaret eden Gökkaya, "Bu hayali de gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. 10 bini aşkın köy, 900'ü aşkın ilçe, 81 il var. Güzel sanatlar adına sanatçılar olarak neyimiz var neyimiz yoksa sunmamız gerektiğine inanıyorum. Kentte hergün yüzlerce etkinlik oluyor ama buradaki coşkuyu ve kalabalığı göremezsiniz. Çünkü burada hiç yok. Biz de bugün köydeki kadınlarımızı mutlu etmek için geldik" diye konuştu.

Köyde yaşayan kadınlar ise ilk defa böyle bir konser izlediklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler. Kadınlar orkestranın çaldığı yöresel şarkılara da eşlik ederek zeybek oynadı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çamköy'de Köy Kadınlarına Senfonik Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement