Köyde Yaşayan 250 Yetim Öğrenci Siirt'e Misafir Edildi - Son Dakika
Yerel

Köyde Yaşayan 250 Yetim Öğrenci Siirt'e Misafir Edildi

Köyde Yaşayan 250 Yetim Öğrenci Siirt\'e Misafir Edildi

Siirt'in Pervari Kaymakamlığı tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen 'Dünyanızda Bize de Yer Açın' projesi ile ilçe ve köylerde öğrenimlerine devam eden yetim ve öksüz 250 ortaokul ve lise öğrencisi, Siirt'e getirilerek...

01.06.2013 14:34

Siirt'in Pervari Kaymakamlığı tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen 'Dünyanızda Bize de Yer Açın' projesi ile ilçe ve köylerde öğrenimlerine devam eden yetim ve öksüz 250 ortaokul ve lise öğrencisi, Siirt'e getirilerek misafir edildi.

Pervari Kaymakamı Duran Eryılmaz, beraberindeki öğrenci gurubu ve öğretmenlerle birlikte Vali Ahmet Aydın'ı makamında ziyaret ederek, proje hakkında bilgi verdi. Eryılmaz, "110 bin lira bütçeye sahip proje ile köylerinden alınan öğrenciler, öğretmenleri gözetiminde Siirt'teki bir alışveriş merkezinde gün boyunca istedikleri alışverişi yapma, oyun parkında istediği oyunu oynama ve 8 boyutlu sinema izleme keyfini yaşayacaklardır" dedi.

SODES ile Siirt'in hayallerinin gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Aydın ise bu tür projelerin sosyal kalkınma çabalarına yeni bir ivme kazandırdığını söyledi. Vali Aydın, "Sosyal içerikli projelerde hedef kitlemiz, kadınlar, çocuklar, yoksullar ve tüm dezavantajlı kesimlerdir. SODES projeleri, ilimiz ve bölgemiz için büyük bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirip, dezavantajlı kesimde bulunan vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmek en büyük amacımızdır. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Öğrenciler, valilik ziyaretinin ardından özel bir AVM'de proje kapsamında kendilerine verilen harçlıklarla alışverişin tadını çıkardı. Bazı çocuklar tercihlerini kıyafetten yana kullanırken, bir kısmı ise tablet bilgisayardan yana kullandı. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köyde Yaşayan 250 Yetim Öğrenci Siirt'e Misafir Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement