Küçüklerin Aydın'da Büyük Buluşması Gerçekleşti - Son Dakika
Yerel

Küçüklerin Aydın'da Büyük Buluşması Gerçekleşti

Küçüklerin Aydın\'da Büyük Buluşması Gerçekleşti

Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği erken doğumlara dikkat çekmek amacıyla Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde “Büyük Prematüre Buluşması” gerçekleştirdi.

14.11.2015 08:08

Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği erken doğumlara dikkat çekmek amacıyla Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde "Büyük Prematüre Buluşması" gerçekleştirdi.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirilen "Büyük Prematüre Buluşması"na, Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Op. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Feyza Türkmen İlkkahraman, Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hüseyin Zafer Alkaya, ADÜ Tıp Fakültesi Yenidoğağn Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Münevver Türkmen, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi personeli ile anne ve çocuklar katıldı.

Uzmanlar, ülkemizde her 10 bebekten birisinin erken doğduğunu ve bebek ölümleri arasında birinci sırada yer alan prematüre doğanlarla ilgili önlem alınmadığı takdirde, bu bebeklerin ölmeye devam edeceklerini belirtiyor.

"PREMATÜRE DOĞSAN DA YALNIZ DEĞİLSİN"

"Büyük Prematüre Buluşması'nın açılış konuşmasını gerçekleştiren Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yeni Doğan Uzmanı Uzm. Dr. Halil Değirmenci, prematürenin çok önemli sağlık problemi olduğunun altını çizerek, "Erken doğan bebeklerin organları tam gelişmediği için bakıma ihtiyacları var. Ülkemizde her 10 çocuktan biri prematüre olarak dünyaya gelmekte ve erken doğumun getirdiği problemlerle karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu bebeklerin sağlıklı bir şekilde takip edilmeleri için Yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin tam teşekküllü olarak 7/24 hizmet vermesi gerekir. Erken doğan bebeklerin organları tam gelişemediği için damar yolu ile beslenmeleri gerekir. Prematüre bebeklerin organları tam gelişmediği için çeşitli problemlerle karşı karşı kalınabilir. Bu bebeklere sadece deneyimli ekipler tarafından bakılmalı ve doğumdan itibaren gözetim altında bulundurulmalıdır. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yenidoğan yoğun bakım ünitesi olarak bebeklerimizi en güzel şekilde bakmak üzere 'Prematüre Doğsan da Yalnız Değilsin ve Erken Doğan Bebekler Yenidoğan Doktoru Elinde Doğmalı' sloganı ile her zaman hazırız ve desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

"YENİDOĞAN YOĞUN BAKIM ÜNİTEMİZ TAM DONANIMLI DURUMDA"

Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Feyza Türkmen İlkkahraman da, "Aydınlı olarak büyük bir sevinçle ve gururla şunu söyleyebilirim ki, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde çok tecrübeli ve sağlam bir ekip ile tam donanımlı yenidoğan yoğun bakım ünitesine sahibiz. Aynı şekilde ADÜ Hastanesinde ki yenidoğan ünitesi de son derece donamlı durumda.Aydınlıları bu konu da çok şanslı görüyorum. Ailelere evlatlarıyla birlikte mutlu ve sağlıklı bir hayat diliyorum." şeklinde konuştu.

"ESKİDEN BEBEKLERİN HAYATTA KALIP KALMAYACAĞI KONUSUNDA ENDİŞELER TAŞIYORDUK"

Kendi ikiz çocuklarının da prematüre olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uz. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, meslektaşlarının her zaman yanında olduğunu belirterek,"Bundan on yıl öncesine kadar 37 haftanın altında doğan bebeklerin hayatta kalıp kalmayacağı konusunda endişeler taşıyorduk. Bugün ülkemizde 24 haftadan itibaren dünyaya gelen bebeklerin bile yaşama şansları çok fazla. 500 grama kadar bebeklerin de hayata tutunduğunu görüyoruz bu durumlar düşünmemiz, ibret almamız gereken meselelerdir. Sağlık sistemimizin bugünkü durumdan ve diğer alanlarda yüzümüzün ak olduğunu biliyoruz. Allah hiç kimseye evlat acısı göstermesin. Şehit ailerimize de Allah sabırlar versin " dedi.

Ailelerden bazıları bebeklerinin yaşamış olduklarını ve kendi durumlarını anlatmaları esnasında bazı aileler gözyaşlarına hakim olamadı. Konferansın ardından Vali Erol Ayyıldız'ın eşi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uz. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Feyza Türkmen İlkkahraman üzerinde "Büyük Prematüre Buluşması" yazan pastayı birlikte kestiler.

Etkinlik sonunda Çocuklar, hemşirelerle parmak boyama yapıp "Hayat Ağacına" parmak izi bıraktıktan sonra anneleriyle birlikte sembolik bir ağaca patik astılar. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Küçüklerin Aydın'da Büyük Buluşması Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement