Kudaka Haziran Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Erzurum'da Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kudaka Haziran Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Erzurum'da Yapıldı

Kudaka Haziran Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Erzurum\'da Yapıldı

TRA1 (Erzurum-Erzincan-Bayburt) Düzey II Bölgesi Kalkınma Ajansı Haziran Ayı 33.Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ün başkanlığında Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Toplantı Salonu'nda gerçekleşti.

12.06.2012 09:32

TRA1 (Erzurum-Erzincan-Bayburt) Düzey II Bölgesi Kalkınma Ajansı Haziran Ayı 33. Yönetim Kurulu Toplantısı,

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ün başkanlığında Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Toplantı Salonu'nda gerçekleşti.

Yönetim Kurulu Başkanı Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk açılış değerlendirmeleri ve Ajans Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan'ın Yönetim Kurulu üyelerine yönelik yaptığı bilgilendirme sunumundan sonra şu kararlar alındı:

"Kalkınma Ajansları Denetim Yönetmeliğinin Yeterlik Komisyonu başlıklı 5. maddesi çerçevesinde oluşturulan Yeterlik Komisyonunun 26-30 Mart 2012 tarihleri arasında Ajans ve Yatırım Destek Ofislerinde yaptığı inceleme ve saha ziyaretleri sonucunda hazırlanan KUDAKA Mali Yönetim Yeterlik Raporunda yer alan öneriler Yönetim Kurulu'nda değerlendirilmiştir. 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun, Kalkınma Ajansları Personel Yönetmeliği ve Kalkınma Ajansımızın 22 Mart 2012 tarihli 30. Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda Kalkınma Ajansı'nda istihdam edilmek üzere 29 Mayıs 2012 tarihinde yapılan yarışma sınavını kazanan aşağıda ad, soyadı, üniversite ve bölümleri yazılı 2 uzman ve 1 destek personelin 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanunun 11/i maddesi ve Kalkınma Ajansları Çalışma Usul ve Esaslarının 14/ğ maddesine göre işe başlatılması kararlaştırılmıştır. Kalkınma Ajanslarının sağlayabileceği mali destek türleri arasında yer alan ve 17 Mayıs 2012 tarihinde yapılan Mayıs Ayı Yönetim Kurulu toplantısında başvuru rehberi onaylanarak uygulamaya konulan Doğrudan Faaliyet Desteği programı bütçesi Genel Sekreterliğin teklifi ile Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği 27. Maddesi doğrultusunda Ajans yıllık gider bütçesinin yüzde 4'ü olan 394.000,00 TL'ye çıkarılmıştır. Kalkınma Ajanslarının sağlayabileceği mali destek türleri arasında yer alan ve "Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği" 27. maddesinde açıklanarak çerçevesi belirlenen Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Ajansa başvurusu yapılan ve Değerlendirme Komisyonları tarafından başarılı bulunan 70.000,00 TL Ajans desteğini öngören Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait "Yüksek İrtifada Kamp" ve 70.000,00 TL Ajans desteğini öngören Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne ait "TRA1 Bölgesinin Turizm Değerlerinin Tanıtımı" başlıklı faaliyet tekliflerinin Değerlendirme Komisyonları tarafından hazırlanan raporları Yönetim Kurulu'nun onayına sunulmuş ve söz konusu projelerin desteklenmesine karar verilmiştir." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kudaka Haziran Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Erzurum'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement