Kültür Sanatın Adresi Barış Manço Kültür Merkezi - Son Dakika
Yerel

Kültür Sanatın Adresi Barış Manço Kültür Merkezi

Kültür Sanatın Adresi Barış Manço Kültür Merkezi

Kültür ve sanat faaliyetleri ile fark oluşturan Yıldırım Belediyesi, Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinliklerle on binlerce Yıldırımlıyı bir araya getiriyor.

22.05.2016 14:41

Kültür ve sanat faaliyetleri ile fark oluşturan Yıldırım Belediyesi, Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlediği etkinliklerle on binlerce Yıldırımlıyı bir araya getiriyor.

Yıldırım'ı kültür ve sanatın başkenti haline getirmek için çalışmalarını hızlandıran Yıldırım Belediyesi, özellikle Barış Manço Kültür Merkezi'nde her gün farklı bir etkinliği vatandaşlar ile buluşturarak farkını ortaya koyuyor. 2015-2016 kültür sanat sezonuna hızlı giriş yapan Yıldırım Belediyesi, Marko Paşa Müzikali, Uluslararası Yıldırım Beyazid Han Sempozyumu, Aşıklar Buluşması, Suzan Kardeş ve Umut Akyürek konserleri ile Erguvan Gösteri Sanatları Topluluğu'nun halk oyunları gösterisi başta olmak üzere çok sayıda etkinliği Barış Manço Kültür Merkezi'nde Yıldırımlılar ile buluşturdu. Ayrıca 'mutlu insanlar, mutlu Yıldırım' hedefiyle kurulan Evlilik ve Aile Okulu, eğitim ve danışmanlık hizmetini Barış Manço Kültür Merkezi'nde sürdürüyor. Bünyesinde 750 kişilik tiyatro salonu, 500 kişilik çok amaçlı salonu, sinema salonları, kütüphane, sergi alanları ve kafeterya da bulunduran merkez, sadece Yıldırımlıların değil, tüm Bursalıların uğrak mekanı haline geldi.

Sosyal ve kültürel etkinliklerle sanatseverlerin gözde mekanı olan Barış Manço Kültür Merkezi'nde kültür ve sanatın tüm dallarına yönelik imkanları ortaya koyduklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Şehir ve insan birbirini tamamlayan kavramlardır. Birisini geliştirmek için diğerinin ihmal edilmesi, hedeflenen gelişim ve kalkınmanın bir ayağının eksik kalmasına sebep olur. Bu düşünce ile biz bir taraftan Yıldırım'ın yapısal sorunlarına çözüm üretirken diğer taraftan da insanlarımızın yaşam standartlarını yükseltecek, şehirlilik bilincini arttıracak çalışmaları birlikte sürdürüyoruz" dedi.

Sanatsal ve kültürel belediyecilik hizmetlerinde Barış Manço Kültür Merkezi'nin önemli bir işlevi olduğunu belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Burada gençlerimizi sosyal hayatın içerisinde kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturmak için çok sayıda organizasyonlar yapıyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimiz çerçevesinde açtığımız kurslarla insanların boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebileceği ve sanatsal yönlerini daha iyi geliştirecekleri imkanları ortaya koymaya çalışıyoruz. Erguvan Gösteri Sanatları Topluluğu ve YIL-MEK eğitimlerimizde gençlerimiz yeteneklerinin farkına varıp kendilerini geliştirme imkanı bulduktan sonra, hünerlerini Barış Manço Kültür Merkezi'nin sergi ya da gösteri salonunda sergiliyorlar. Amacımız bu tesisten tüm gençlerimizin faydalanması" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kültür Sanatın Adresi Barış Manço Kültür Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement