Kumru'da Eğitim Yatırımları - Son Dakika
Yerel

Kumru'da Eğitim Yatırımları

Kumru\'da Eğitim Yatırımları

Ordu'nun Kumru İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Beyazpınar, ilçede devam eden ve planlanan eğitim yatırımları hakkında bilgi verdi.

28.05.2013 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Kumru İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Beyazpınar, ilçede devam eden ve planlanan eğitim yatırımları hakkında bilgi verdi.

Yusuf Beyazpınar yaptığı açıklamada, "Demircili Mahallesi'nde yapımı devam eden ve bitme aşamasında olan okulumuz 24 derslikli olarak inşa ediliyor. Müteahhidin eylül ayına kadar süresi var. Bu eğitim-öğretim yılına yetişeceğini zannediyorum. Bu binamız son dönemlerin kaliteli ve en iyi binalarından olacak. Merkezdeki okul ihtiyacımızı hemen hemen karşılayacak ve merkezde okul ihtiyacımız kalmayacak. 4+4+4 kapsamında da ilçemizin dönüşümünü sağlamış olacağız. Bunun haricinde Atatürk İlköğretim Okulu bünyesinde bir anaokulu çalışmamız var. Toplumsal Gelişim Vakfı (TOGEM) kapsamında yapıldı. Hediye bir binadır. Çevre düzenlemesi için bir ödenek bekliyoruz. Çevre düzenlemesinden sonra eylül ayında kullanıma açacağız. İmam hatip binamızın ek binasının derslik sayısının artırılması hususu gündemimizde. 3 kat şeklinde 24 derslik eklendi binaya. Bu da devam etmekte. Bir katı bitti faaliyete geçti öğrenciler ders görüyor, son iki katımızın bitirilmesi için 150 bin TL ödeneğe ihtiyacı var. Bu iki katta bittiğinde inşallah imam hatip lisemizin derslik ihtiyacı sona ermiş olacak. Hedefimiz imam hatipte, ortaokulumuzu ayrı bir bina ve bahçede ayrı eğitim görür halde görmek istiyoruz, bunun için de bir arsa çalışmalarımız var. Bir ailemiz bunun için dört dönümlük bir arsa vaat etti. Bu arsanın işlemlerini tamamlamaya çalışıyoruz. Tamamladığımızda aile ile bir protokol imzalayarak işlemlere başlayacağız. Demircili Mahallemizde Yunus Emre Okulu bugün atıl vaziyette duruyor burayı benden önceki arkadaşlarımızda gündeme getirmiş ve burayı özürlü eğitim okulu olarak projelendiriyoruz. Burası iki katlı bahçesi ve çevresi çok uygun ve ilçe merkezine oldukça yakın. Okulun olurlarını ve resmi işlemlerini hallettik. Buradaki amaç bu okula devam etmesi gerek elimizde 66 öğrencimiz mevcut. Onun için bu okulumuzu bir an önce hizmete sokmak istiyoruz. İlkokul, ortaokul ve lisesi şeklinde hizmet verecek. Kumru'da inşallah bununla birlikte devletimizin bir engelli özel eğitim okulu olacak. Çevre ilçelerimizde Fatsa ve Ünye ilçemizde vardı bu okuldan, üçüncü ilçede bizim okulumuz olacak. Son olarak da Yukarıdamlalı beldemizde yapılacak 8 derslikli okul hazırlığımız var. İlkokul ve ortaokul şeklinde hizmet verecek. Projesi bize geldi ve bizler de inceledik, Ordu'ya gönderdik ve şu an ihale aşamasında. İnşallah önümüzdeki sene içerisinde başlanacak. Bunların dışında 'Okullar hayat olsun' kapsamında birçok okulumuzu çok iyi hale getirmeye çalıştık. Bahçelerin çevre düzenlemeleri, ağaçlandırma ve kamelyalarına kadar birçok çalışma yaptık. İnsanlarımız oralarda otursunlar kullansınlar diye. Buralar onların okulları. Halkımız gelsinler otursunlar, hafta sonu veya okul saatleri dışındaki zamanlarda buraları kullansınlar, çocuklarını gezdirsinler, oyun parklarında oynatsınlar, nefes alsınlar, ızgaralarını yapsınlar, çaylarını yapsınlar ki okullar gerçekten hayat olsunlar" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kumru'da Eğitim Yatırımları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement