Bilecik'te Kur'an kursu öğrencileri şenlikte buluştu - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te Kur'an kursu öğrencileri şenlikte buluştu

Bilecik\'te Kur\'an kursu öğrencileri şenlikte buluştu

Bilecik Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında eğitim gören öğrenciler, şenlikte bir araya geldi.

01.06.2022 10:54  Güncelleme: 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında eğitim gören öğrenciler, şenlikte bir araya geldi.

Pelitözü Göleti'nde düzenlenen şenlikte, öğrenciler çuval yarışı, yumurta taşıma, halat çekme ve mendil kapmaca gibi yarışmaların yanı sıra yap-boz, boyama ve atölye çalışmalarıyla eğlendi.

Etkinlikte konuşan Vali Kemal Kızılkaya, 4-6 yaş Kur'an kurslarına Diyanet İşleri Başkanlığının çok önem verdiğini söyledi.

Bilecik İl Müftülüğünün bu çalışmayı çok güzel uyguladığını kaydeden Kızılkaya, "Siz değerli annelere babalara çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok doğru bir karar vermişsiniz ve çocuklarınızı bu kurslara göndererek Bilecik Müftülüğünün denetiminde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün desteğinde çok güzel bir eğitim yuvasına emanet etmişsiniz." dedi.

İl Müftüsü Ali Erhun da Kovid-19 salgınından sonra ilk defa böyle bir şenlik tertip edildiğine değinerek, şunları kaydetti:

"22 sınıfta 250 öğrenciyle 4-6 yaş Kur'an eğitimini yapmaktayız. Bu eğitimde çocuklarımız temel dini bilgilerle birlikte harfleri, şekilleri, sayıları ve birçok kavramları öğreniyorlar. Bu eğitimlerdeki hareket noktamız, Peygamber Efendimizin 'Çocuklarınız 4 yaş, 4 ay ve 4 gün olduklarında onlara Kur'an-ı Kerim'i öğretiniz.' hadisidir. Dolu dolu geçen güzel bir eğitim ve öğretimin sonunda böyle güzel bir etkinlikte birlikteyiz."

Şenliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesinin kadın ve gençlik kolları temsilcileri ve veliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'te Kur'an kursu öğrencileri şenlikte buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement