Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü "Afet ve Etkilerinden Korunma" Konulu Resim ve Kompozisyon... - Son Dakika
Yerel

Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü "Afet ve Etkilerinden Korunma" Konulu Resim ve Kompozisyon...

Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü "Afet ve Etkilerinden Korunma" Konulu Resim ve Kompozisyon...

Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, düzenlediği afet konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödül verdi.

25.03.2013 14:49

Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, düzenlediği afet konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödül verdi. İl Özel İdaresi Meclis Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde konuşan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun, Kütahya'nın birinci dereceden deprem bölgesinde olduğunu belirterek, "Doğal tehlikenin bilincinde olmalıyız" dedi.

Ahmet Ali Artun, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Afet risklerini unutmadan gerekli tedbirleri alarak riske rağmen yaşayabilmenin farkındalığını ortaya çıkarmak hedeflenmiştir. Bu hedef kapsamında Kütahya'ya koyulan hedef 8 bin kişiye ulaşmak. İlimizde 16 bin 228 kişiye ulaştık.2013 yılında yapacağımız programlar ve yapacağımız eğitimlerle bu hedefleri inşallah aşacağız."

"Afetsiz ama afete hazırlıklı günler" dileyen İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun, yaptıkları programlarda ve eğitimlerde kendilerini yalnız bırakmayan Vali Kenan Çiftçi Milli Eğitim Müdürü Esen Coşkun'a okul müdürlerine ve il Özel İdaresi Genel Sekreterliğine teşekkür etti.

"ASIL ÖNEMLİ OLAN AFETLERDEN DERS ÇIKARMAKTIR"

Ödül töreninde konuşan Vali Kenan Çiftçi, "Başımıza bir afet geldiği zaman afetleri hissediyoruz" diye konuştu.

Vali Kenan Çiftçi, yarışma vesilesiyle afetleri hatırlamış olduklarını söyleyerek konuşmasında şunları ifade etti: "Öğrencilerimiz afet çok güzel resmetmişler ve anlatmışlar. Afet uzmanları afetleri afet öncesi afet anı ve afet sonrası olmak üzere üçe ayırır. Öğrencilerimiz afetin önemli noktasına değinmişler. Afete önceden hazırlanırsak kazaya belaya önceden kendimiz hazırlamış olacağımızı anlattılar. Binaların sağlam yapılması, teknik donanımlarım çok iyi yapılması yangın ve heyelandan korunma yöntemlerini çok iyi anlatmış ve resmetmişler. Bizde sel gibi afetlere karşı drenajları, su kanallarını yaparak önlemimizi alıyoruz. Asıl önemli olan afetlerden ders çıkarmaktır. Yani yapılan binalar sağlam. Eğer binalarımızda en ufak bir tereddüdümüz varsa binalarımızı DPÜ Deprem Araştırma Merkezi'ne kontrol ettirelim. Deprem ya da başka afete hazırlıklı olmuş olalım. Yarınımızda afetli günler olmasın."

Vali Kenan Çiftçi, Vali Yardımcısı Mustafa Haluk Saygı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Akkaya, İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen'in elinden ödüllerini alan öğrenciler birlikte fotoğraf çektirdiler. Dereceye giren öğrencilerin isimleri şöyle: 5., 6., 7., ve 8. Sınıflar arasında yapılan kompozisyon çalışmasında Adil Talha Alabacak, Gülsüm Çakır, Hüseyin Arslan, Ayşe İnal dereceye girerken 9., 10. 11. ve 12. Sınıflar arasında dereceye Mehmet Töremiş, Ayşenur Aşkın, Fatmanur Alanmış, Özlem Kaçar girdi.

Resim dalında ise 5., 6., 7. ve 8. Sınıflar arasında Süede Yılmaz, Melike Gürensoy, Mehmet Ertürk, Mustafa Atasoy

ve 9, 10, 11 ve 12. Sınıflar arasında da Fatma Ulus dereceye girdi. Dereceye girenlere notebook bilgisayar, tablet bilgisayar, fotoğraf makinesi ve mansiyon ödülü verildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 'Afet ve Etkilerinden Korunma' Konulu Resim ve Kompozisyon... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement