Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 'Yenilikçilik' Ödülü - Son Dakika
Yerel

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 'Yenilikçilik' Ödülü

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü\'ne \'Yenilikçilik\' Ödülü

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ’yenilikçilik’ ödülüne layık görüldü.

31.10.2015 13:20

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 'yenilikçilik' ödülüne layık görüldü.

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Kütahya'nın, eğitim çalışmalarında ve uygulamalarında Milli Eğitim Bakanlığı'nca yapılan değerlendirmeler sonucunda 'Ege Bölgesi birincisi olduğunu kaydetti.

Müdür Esen, "Elektronik ortamda yapılan değerlendirmeler sonucunda 123 çalışmaya saha ziyaretleri yapıldı ve saha ziyaretleri sonucunda 89 çalışma 'Bölgesel birincilik ödülü' almaya hak kazandı.Eğitimde uluslararası standartlarda kaliteyi yakalamak ve sürdürmek adına çalışmalarını sürdüren İl Milli Eğitim Müdürlüğü'müz; bünyesinde yer alan tüm kurumların eğitim performanslarını ölçmek ve eğitimin niteliğini artırmak amacıyla hayata geçirdiği 'Eğitimde Farklı Etkinliklerle Dönüşüm' projesiyle ödüle layık bulundu. İlimizde eğitim sürecine dolaylı ya da direkt olarak etki eden bütün organizasyonların dahil edildiği bu proje, önce eğitim kurumlarının performanslarının ölçümünü, daha sonra da ortak amaçlar doğrultusunda hareket eden diğer kurumlarla mukayese edilmelerini öngörmektedir.Proje; Vizyon Belgesi, Eğitim Yürütme Kurulu ve Performans Değerlendirme adı altında üç ana başlıkta toplanmıştır. Kurumsal düzeyde eğitimi tüm yönleriyle değerlendiren çalışma, eğitim kurumlarımızın kendilerini tanımalarını, başarılı olan kurumlarla işbirliği içerisinde olmalarını, gerçekçi ve sürdürülebilir planlar yapmalarını ve sonuçları izleyip değerlendirmelerini hedeflemektedir.

Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlaması için ilimizdeki tüm eğitim kurumları projeye dahil edilmiştir. Gelişen ve değişen küresel şartlara bağlı olarak yenilenen eğitim stratejileri, yeni kavramları da içermektedir. Benchmarking (kıyaslama) bu kavramlardan bir tanesidir. İlk çıkış noktası işletmeler olan bu kavram, son yıllarda eğitime uyarlanmış ve başarılı dönütler alınmıştır. Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, projenin omurgasını oluşturan üç ana bölümü, çeşitli tecrübeler sonucunda şekillendirmiştir. Ulusal sınavlarda başarılı olan illere ve yurt dışına yapılan ziyaretler sayesinde farklı uygulamalar yerinde görülmüştür. İlimizdeki eğitim kurumu yöneticileri Vizyon belgesinde yer verdikleri çalışmaları yürütürken, kendi seviyelerindeki kurumlara yaptıkları ziyaretlerde edindikleri izlenimlerden faydalanmışlardır.Eğitim kurumlarımız, nitelikli, çağdaş ve ilkeli bir eğitime ulaşmak için gerçekçi bir plan yapmalı ve mutlaka bu planı istikrarlı bir şekilde uygulamadırlar. Bu proje; kurumun kendini tanıması, eksiklerini görmesi ve hedeflerini gerçekleştirmesi için gerçekçi bir yol haritası sunmaktadır. Böylece, kurumu tanıyan tüm yönetici ve öğretmenler, yeni hedefler belirlemede makul bir yol izleyebileceklerdir" dedi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 'Yenilikçilik' Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement