Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Aydın: "Hiçbir inanan insanın, hiçbir Müslümanın, bir başkasında olumsuz Müslümanlık algısı oluşturmaya hakkı yoktur.

16.04.2014 17:29

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhammet Şevki Aydın, "Hiçbir inanan insanın, hiçbir Müslümanın, bir başkasında olumsuz Müslümanlık algısı oluşturmaya hakkı yoktur. Bunun içindir ki alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz dini samimiyet olarak tanımlamıştır" dedi.

Aydın, Kırşehir Müftülüğü tarafından Aşıkpaşa Spor Salonu'nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde, Müslümanların Hazreti Muhammed'in yaşam tarzını her yönüyle örnek alması gerektiğini söyledi.

Samimiyete her zamankinden daha çok bugün ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Aydın, şöyle konuştu:

"Modern dünyada insan ilişkileri her türlü samimiyetten uzak, çıkar amaçlı, yapay ve yapmacık olunca, günümüz insanı kalabalıklar içinde yalnızlık çekiyor. Her şey dış görünüşe göre değerlendirildiğinde imaj, reklam, algı, şov, iki yüzlülük, bencillik gibi samimiyetin dışında ne varsa ön plana çıkıyor. Hele bu gösteriş, algı, imaj ibadetlere de yansıdığında ne kadar dindar olursak olalım, ihlas yoksa vay halimize diyoruz. Sadece çevremizi değil öncelikle kendimizi kandırırız. Eğer dindarlığımızda samimi değilsek, ihlaslı değilsek onun vebali çok daha ağır. Çünkü mümin, insanların malından, canından, namusundan emin olunan kimsedir. Eğer samimi değilsek başkalarının gözünde Müslüman algısını farklı şekillendiririz."

İslam ahlakındaki samimiyeti Kur'an-ı Kerim'den örnekler vererek anlatan Aydın, "Hiçbir inanan insanın, hiçbir Müslümanın bir başkasında olumsuz Müslümanlık algısı oluşturmaya hakkı yoktur. Bunun içindir ki alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz dini samimiyet olarak tanımlamıştır. Eğer Müslüman isek, samimi olmak zorundayız. İbadetlerimizde de sosyal ilişkilerimizde de sosyal hayatımızda da samimi olmak zorundayız. 'Müslümanlar ancak kardeştir' diyorsak birbirimizi sevmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Aydın, Müslümanların Hazreti Muhammed'in Veda Hutbesi'ndeki öğütlerine sığınması ve o ilkelere sımsıkı sarılması halinde iki dünyada da mutlu ve huzurlu olacağına işaret ederek, bireysel ve toplumsal huzura her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Kur'an-ı Kerim'den surelerin de okunduğu programa Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkan Vekili Ali Kökçü, Emniyet Müdürü Mustafa İncebay, İl Müftüsü Mehmet Şahin ve çok sayıda kişi katıldı. Çakacak, konuşması sonrasında Aydın'a çiçek takdim etti. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement