Lapseki Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından
"Hayat Boyu Öğrenme" planlanması kapsamında, toplantı düzenlendi.
Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda açılması planlanan kurslarda öğretici olarak öncelikle kadrolu öğretmenlerden, ilçe sağlık müdürlüğü personeli, Lapseki meslek yüksek okulu öğretim görevlilerinden, ilçe tarım müdürlüğü personelinden, Müftülük personelinden, Devlet Hastanesi personelinden ve usta öğreticilerden görevlendirme yapılamasına karar alındı.
Kaymakam Tavlı, köylerde ilçe jandarma tarafından verilen hırsızlıklara karşı mal ve can güvenliği seminerine ilçe emniyet müdürlüğü görevlilerinin de katılmasını istedi.
Toplantıya katılan İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cihat Gündüz, ilçede işsiz ve risk sınırında olan 20 kadar genç olduğunu bu kişiler içinde bir şeyler yapılması gerektiğini söyledi.
Lapseki Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Teoman da kaynakçılığın geçerli bir meslek olduğunu hatırlatarak, bu tür kurslara katılanların önümüzdeki yıllarda Gelibolu'ya açılacak tersanede iş bulmakta zorlanmayacaklarını hatırlattı.
Muhabir: Ercan Özçetin/ Burak Akay
Yayıncı: Harun Kaymaz - ÇANAKKALE
Son Dakika › Yerel › Lapseki'de 'Hayat Boyu Öğrenme' Planlama Toplantısı - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?