Lice'deki Karakol Yapımı Gerginliği - Son Dakika
Yerel

Lice'deki Karakol Yapımı Gerginliği

Lice\'deki Karakol Yapımı Gerginliği

Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Eren, Lice Cumhuriyet Başsavcılığının izni ile olay yerindeki inceleme çalışmalarına katıldı Eren: "Karakol dışındaki olay yeri inceleme çalışmaları tamamlandı, karakol içindeki çalışmalar sürüyor" "Çalışmalar titizlikle sürdürüldü, delil olabilecek ne varsa değerlendirildi"

28.06.2013 23:38

Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Nahit Eren, Lice'deki karakol yapımı gerginliğine ilişkin, "Karakol dışındaki olay yeri inceleme çalışmaları tamamlandı, karakol içerisindeki çalışmalar sürüyor" dedi.

Lice Cumhuriyet Savcısı Fatih Gökçe'nin izni ile olay yerindeki inceleme çalışmalarına katılan Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplumsal ve kamuoyuna yansıyan olaylarda baro olarak savcılık izni ile olay yeri incelemesine katılma hakları bulunduğunu ifade etti.

Olay yerinde kan ve diğer deliller görmeleri üzerine karakol dışından da delil toplanmasını talep ettiklerini ve jandarmanın olayın tarafı olması nedeniyle olay yeri incelemesine emniyetten bir ekibin dahil olmasını istediklerini ifade eden Eren, "Bunun üzerine emniyetten de bir ekip geldi. Olay yerindeki kan ve diğer tüm deliller titizlikle inceleniyor. Yaralı ve ölen kişinin kan örnekleri ile karşılaştırıldığında olayın nasıl cereyan ettiği netlik kazanacak" diye konuştu.

"Çalışmalar titizlikle sürdürüldü. Delil olabilecek ne varsa değerlendirildi. Karakol dışındaki olay yeri inceleme  çalışmaları tamamlandı, karakol içindeki çalışmalar sürüyor" diyen Eren, karakol komutanı ile de görüşme fırsatı bulduklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Aralarında BDP Lice İlçe Başkanı'nın da olduğu bir grup karakol önüne gelerek karakol komutanı ile görüşmüşler. Karakol inşaatını protesto edip gideceklerini söylemişler. Basın açıklamasının ardından gruptan bazı kişiler inşaat alanına girmeye çalışınca olay meydana gelmiş. Biz de inceleme sonucunda tespit tutanakları doğrultusunda bir rapor hazırlayarak kamuoyunun bilgisine sunacağız."

Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Nahit Eren, Kayacık köyünün yanı sıra komşu köy Uçarlı'da da bir olay meydana geldiği yönündeki duyumlara değinerek bu duyumların gerçeği yansıtmadığını, olay yerine gelmeden önce Uçarlı köyüne gittiklerini ve vatandaşların köylerinde herhangi bir adli olay yaşanmadığını söylediklerini aktardı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Lice'deki Karakol Yapımı Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement