Limandere Esnafı Kazan Kaldırdı - Son Dakika
Yerel

Limandere Esnafı Kazan Kaldırdı

Limandere Esnafı Kazan Kaldırdı

Karasu ilçesine bağlı Limandere beldesinde esnaflık yapan ve Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odasına bağlı yaklaşık 50 esnaf, mevcut başkan İsmail Balcı’nın yeniden seçimi kazanması halinde kayıtlarını Ferizli Esnaf ve Sanatkarlar Odasına alacaklarını söylediler.

20.02.2014 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karasu ilçesine bağlı Limandere beldesinde esnaflık yapan ve Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odasına bağlı yaklaşık 50 esnaf, mevcut başkan İsmail Balcı'nın yeniden seçimi kazanması halinde kayıtlarını Ferizli Esnaf ve Sanatkarlar Odasına alacaklarını söylediler.

Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimine sayılı günler kala Başkan Adaylarından Hüseyin Yavuzyiğit çalışmalarına devam ediyor. Son olarak Limandere Mahallesinde esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Yavuzyiğit'e destek veren Limandereli esnaflar mevcut başkan İsmail Balcı'yı da eleştiri yağmuruna tuttu.

Hüseyin Yavuzyiğit'e destek sözü veren Limandere esnafı, mevcut Başkan Balcı'yı görevde olduğu dönem boyunca kendilerine uzak kaldığı iddiasıyla eleştirdiler. Oda seçimleri dışında başkanı görmediklerini ifade eden esnaflar, "Başkan sadece seçim zamanı geliyor Limadere'ye. Sokakta görse İlyas Balcı'yı tanımayacak esnaflar var. Bugün bu esnaf, Esnaf Odasının ve başkanın ne işe yaradığını bilmiyor. Esnaf Odasını bize sadece aidat ödenen bir kurum gibi öğrettiler. İç içe olmak lazım. İş birliği ile esnafa yol gösterilmesi, sorunların bilinmesi lazım. Oda bize sadece evrak veriyor aidat alıyor. Değişiklik olması lazım. Yeter bu kadar. Kredi çekmek için uğrarız, evrak alır gideriz. Biz sabahın köründe akşama kadar alın terimiz ile çalışan insanlarız. Bir başkanımız var ise bize sahip çıkmalı. Seçimden seçine yanımıza gelmemeli. Başkan esnafın sıkıntılarını bilen esnafa yakın bir isim değil. Kan değişikliği iyi gelecek. Artık bu kadar yeter. Yeni bir başkan esnaf odasını bugün olduğu yerden iki katı ileriye götürür. Balcı'yı çok destekledik. Artık farklı bir isim gelsin istiyoruz. Gel oyunu ver sonrasında sesini çıkarma. Ne geliyor ne de sorunun var mı diye soruyor. Gelsin başkan bir yemeğimizi yesin bir çayımızı içsin sohbet edelim" şeklinde düşüncelerini ifade ettiler.

Üç dönemdir Oda Başkanlığı görevini yürüten İlyas Balcı'ya yönelik eleştirilerini sürdüren Limandere Esnafı, başkana verdikleri desteğin karşılığını alamadıklarını kaydettiler. Toplu halde karar aldıklarını ifade eden esnaf, "Eğer Balcı tekrar başkan olursa Ferizli'ye bağlanacağız. Karasu bize sahip çıkmıyor. Eğer Balcı seçimi alırsa bunu yapacağız. Esnaf Odası için bu esnaf önemsizse bizde başka bir odaya kaydoluruz. Üstelik sadece burası değil Yassıgeçit ve Yuvalıdere Esnafı da bunu düşünüyor. Artık hakkımızı arayacağız. Oy vermeyecek olan esnafı bile ziyaret eden Hüseyin Yavuzyiğit bu dönem bizim destekleyeceğimiz isim olacaktır. İlyas Balcı elindeki fırsatları esnaf için 3 dönemdir kullanmadı. Bizde artık desteğimizi çekiyoruz" dediler.

Limandere'de tüm esnafı ziyaret eden Hüseyin Yavuzyiğit, sorun ve sıkıntıları dinleyerek esnafa ayrım yapmaksızın destek olacağının sözünü verdi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Limandere Esnafı Kazan Kaldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement