Madenciler ve Mermerciler Derneğinden İftar Yemeği - Son Dakika
Yerel

Madenciler ve Mermerciler Derneğinden İftar Yemeği

Madenciler ve Mermerciler Derneğinden İftar Yemeği

Madenciler ve Mermerciler Derneği, Diyarbakır'da üyelerine iftar verdi. İftara Mühendisler ve Jeoloji Mühendisleri Odası yöneticileri de konuk oldu.

13.07.2015 10:41

Madenciler ve Mermerciler Derneği, Diyarbakır Hilton Garden İnn'de üyelerine iftar verdi. Dernek Başkanı Salih Bal ve Beden Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Beşir Yılmaz Maden'ın yanı sıra Mühendisler Odası ile Jeoloji Mühendisler Odası yöneticileri de iftara konuk olarak katıldı.

"Doğa düşmanı değiliz"

Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanı Salih Bal, yemekten sonra yaptığı açıklamada, "vatandaşlarımızın madencilikle ilgili doğru bilgileri derneğimizden almalarını istiyoruz. Vatandaşlar başka kurum yâda kuruluşlardan yanlış bilgi alındığından zor durumda kalıyoruz. İnsanlar madenciler ve mermercileri doğanın düşmanı olarak görüyorlar. Madencilikte çalışırken tahribata neden olduğumuz yerleri düzenlenmeye çalışıyoruz" dedi.

Bölgede mermercilikte 4 Bin dolayında çalışan odluğunu anlatan Bal, "Bölgede 34 tane mermer fabrikalarımız. 34 tane de mermer ocaklarımız vardır. Bölgemiz, mermercilikte yüzde 95 oranında katılım sağlanmaktadır. Bu konuda Alacakaya havzamızda, Hani ilçemizde bulunan havzalarımızda yapılan çalışmada dolayı tahribat olmuştur. Ama tahribat olan yerler derneğimiz tarafından düzelmeye çalışılmıştır. Bizler doğanın dostuyuz düşmanı değiliz" diye konuştu.

KAYNAK: ÖZGÜR HABER GAZETESİ

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Madenciler ve Mermerciler Derneğinden İftar Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement