MAKÜ'de 350 Bin Fidan Dikilecek - Son Dakika
Yerel

MAKÜ'de 350 Bin Fidan Dikilecek

MAKÜ\'de 350 Bin Fidan Dikilecek

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile Isparta Orman Bölge Müdürlüğü arasında MAKÜ İstiklal Yerleşkesi Ağaçlandırma protokolü imzalandı.

23.07.2013 15:33  Güncelleme: 15:37

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İLE Isparta Orman Bölge Müdürlüğü arasında MAKÜ İstiklal Yerleşkesi Ağaçlandırma protokolü imzalandı.

Valilik makamında düzenlenen protokol törenine Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, MAKü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı ve Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmeci katıldı. Ağaçlandırma protokolü kapsamında 210 hektar alana 350 bin fidan dikileceğini dile getiren Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, "İlimizde yeni kurulan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal Yerleşkesi'nde 210 hektar sahada ağaçlandırma çalışması yapılması üniversite yetkililerimizle beraber kararlaştırılmış olup Isparta Bölge Müdürlüğümüz elemanlarınca etütleri ve projesi yapılmıştır. Bu yıl gerçekleştirilmek üzere 50 hektar programa alınmış olup, sahada proje gereği yapılacak çalışmalardaki tüm işler Orman Genel Müdürlüğümüzce gerçekleştirilecektir. Bu yılın programında bulunan sahanın arazi hazırlıkları tamamlandıktan sonra dikim sezonunda dikimleri bitirilecektir. Dikimlerde karaçam, ardıç, badem, ahlat, alıç ve benzeri türler kullanılacaktır. Toplamda 350 bin adet fidan proje sahasına dikilecektir. 2016 yılında üniversitemiz teslim edilecek ve üniversitemiz sadece bu alanla ilgili olarak koruma v e gözetleme işlerini yapacaktır" diye konuştu.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı ise Orman Genel Müdürlüğüne teşekkür etti. Ağaçlandırma Protokolü konuşmaların ardından taraflarca imzalandı. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MAKÜ'de 350 Bin Fidan Dikilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement