Malatya'da Kanalizasyon Hatlarına Sıkı Denetim - Son Dakika
Yerel

Malatya'da Kanalizasyon Hatlarına Sıkı Denetim

Malatya\'da Kanalizasyon Hatlarına Sıkı Denetim

Malatya Büyükşehir Belediyesi,çiftçilerin bahçelerini kanalizasyon suyuyla sulamak için kolektör hatlarını tahrip etmesi nedeniyle denetimlerini sıklaştırdı.

15.08.2014 14:25  Güncelleme: 14:32

Malatya Büyükşehir Belediyesinin, bazı çiftçilerin sebze ve meyve bahçelerini kanalizasyon suyuyla sulamak için kolektör hatlarını tahrip etmesi nedeniyle denetimlerini sıklaştırdığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, geçen yıllarda su sıkıntısı yaşayan üreticilerin kanalizasyon hatlarını tahrip ederek tarım arazilerini sulamasının kamuoyunda tepkiyle karşılandığı hatırlatıldı.

Büyükşehir Belediyesinin kanalizasyonu suyunun sulamada kullanılmasıyla ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşlarının da katıldığı bir komisyon oluşturarak denetimlerini arttırdığı bildirilen açıklamada, "Konuyla ilgili çalışmalar yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ), Devlet Su İşleri Elazığ Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ortak hareket ederek kanalizasyon suyuyla tarım arazilerinin sulanmasına izin vermeyecek. Büyükşehir Belediyesi olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Yaz aylarında denetimlerini daha çok arttıran komisyon, bugüne kadar kırılan değişik noktalarda 13 kolektör hattı tespit etti. MASKİ ekipleri, kırılan hatların bakım ve onarımlarını yaptı. Öte yandan, komisyon tarafından yapılan inceleme sonucunda kolektör hatlarına zarar verdiği tespit edilen kişiler hakkında, savcılığa insan sağlığına ve kamu malına zarar vermek suçlamasıyla suç duyurusunda bulunuldu" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Hatunsuyu Yavru mevkisi, Kaynarca demiryolu köprüsü altı, Hatunsuyu Palabıyık mevkisi, Battalgazi Alacakapı Mahallesi ve Battalgazi Alişar Mahallesi'nin kolektör hatlarının en çok tahrip edilip kırıldığı bölgeler olduğu kaydedildi. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malatya'da Kanalizasyon Hatlarına Sıkı Denetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement