Malatya İl Koordinasyon Kurulu Toplandı. - Son Dakika
Yerel

Malatya İl Koordinasyon Kurulu Toplandı.

Malatya İl Koordinasyon Kurulu Toplandı.

Malatya İl Koordinasyon Kurulu toplanarak, yatırımları ele aldı.

02.07.2012 14:20

Malatya İl Koordinasyon Kurulu toplanarak, yatırımları ele aldı.

İl Genel Meclisi Salonu'nda düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısına Vali Ulvi Saran başkanlık etti. Vali Saran toplantının açış konuşmasında, kurumlar arasındaki koordinasyon ve işbirliği içinde çalışmanın önemini vurgulayarak, "Kuruluşların birbiri ile istişare etmeye daha fazla ihtiyaç var. Karşılıklı işbirliği ve paylaşım gerekiyor. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiği takdirde, belli bir koordinasyon içinde yürütülürse, kamu kaynağı daha ekonomik olarak kullanılmış olacaktır. Kurumlar arası iş birliğine hassasiyet gösterelim" dedi. "Her iş herkesin işidir" diyen Vali Saran, kurum ve kuruluşların yükümlülüklerini zamanında yapması gerektiğini vurguladı.

Malatya İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Mesut Arpacı da yatırımların durumu hakkında rakamlarla bilgi verdi. Arpacı, "Farklı sektörlerde 656 adet proje yer almaktadır. Yatırım projelerimizin maddi tutarı 3 milyar 43 milyon TL. 357 milyon 483 bin TL'dir. Geçen yıla göre ödenek tutarı bu yıl yaklaşık 10 milyon bir artış sağlandı. Bu yıl çalışmalarda yüzde 26 nakdi gerçekleşme kaydedildi" dedi.

Yatırımcı kuruluşlar arasında en fazla ödenek ayrılan 3 kurum şöyle belirtildi:

" DSİ 61 milyon ile ilk sırada, ikinci sırada Devlet Demir Yolları (DDY) 50 milyon ve üçüncü sırada ise İl Özel İdaresi 48 milyon 473 bin TL ödeneği bulunmaktadır."

Daha sonra yatırımcı daire müdürleri, kendi alanlarıyla ilgili çalışmalar hakkında bilgi aktardı. Vali Saran toplantının sonlarına doğru salondan ayrılırken, koordinasyon toplantısı Vali Yardımcılarından Şükrü Özcan'ın başkanlığında devam etti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya İl Koordinasyon Kurulu Toplandı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement