Malatya Madeni Eşya Sanatkarları Odası Üyelerine İş Güvenliği Semineri - Son Dakika
Yerel

Malatya Madeni Eşya Sanatkarları Odası Üyelerine İş Güvenliği Semineri

Malatya Madeni Eşya Sanatkarları Odası Üyelerine İş Güvenliği Semineri

Malatya Madeni Eşya Sanatkarları Odası’nın üyelerine 'İş Güvenliği' konusunda seminer verildi.

27.03.2014 15:40

Malatya Madeni Eşya Sanatkarları Odası'nın üyelerine 'İş Güvenliği' konusunda seminer verildi.

Öğretmenevi'nde gerçekleşen seminere Oda Başkanı İzzet Demirci ile birlikte Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa Avşar, Bakkallar Odası Başkanı Mustafa Murat ve oda üyeleri katıldı.

Seminerde konuşan İş Güvenliği Uzmanı Vahit Aladağ, "Kamu ve özel sektör gözetmeksizin tüm çalışanlar kanun kapsamına alındı. Kuralcı bir yaklaşım yerine önleyici yaklaşım esas alındı. İşyerleri SGK'daki NACE kodlarına göre çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli olarak gruplara ayrılmaktadır. Bu gruplara göre uzmanlarda sınıflara ayrılmış durumda bulunmaktadır. Bütün işyerlerinin iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personelleri gibi profesyoneller ile çalışması zorunlu hale getirilmiştir. Yanında bir kişi bile çalışanı olan her işletme İş kazalarını ve meslek hastalıklarını önleme adına önceden risk değerlendirmesi yapmak zorundadır. Risk Değerlendirmesi ilkeleri risklerden kaçınmak, riskleri analiz etmek, risklerle kaynağında mücadele etmek, riskleri önlemek, önlenemiyor ise en aza indirmek, tehlikeli olanı, tehlikesiz veya daha az tehlikeli olanla değiştirmek, toplu korunma tedbirlerine, kişisel korunma tedbirlerine göre öncelik vermekti" dedi.

Aladağ, esnaftan yapmaları gereken işlemleri ve almaları gereken tedbirleri slayt eşliğinde göstererek anlattı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya Madeni Eşya Sanatkarları Odası Üyelerine İş Güvenliği Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement