Manisa'da Köydes Ödeneği Kullanma Esasları Değerlendirildi - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Köydes Ödeneği Kullanma Esasları Değerlendirildi

Manisa\'da Köydes Ödeneği Kullanma Esasları Değerlendirildi

Köy Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında 2013 yılında Manisa'ya tahsis edilen 6 milyon 991 bin TL ödeneği kullanma esasları değerlendirildi.

03.05.2013 21:25

Köy Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında 2013 yılında Manisa'ya tahsis edilen 6 milyon 991 bin TL ödeneği kullanma esasları değerlendirildi.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz başkanlığında İl Özel İdaresi Brifing Salonu'nda yapılan toplantıya Manisa Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) Başkanı ve Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Kaymakamlar, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Nurettin Aytekin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Şener Uysal, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Durdu Mehmet Köş, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Şaban Çelik ve İl Özel İdaresi Şube Müdürleri katıldı.

Toplantıda ilk olarak İl Özel İdaresi Plan ve Proje Müdürü Hilmi Yoldaş 2013 yılı yatırım programını katılımcılara anlattı.

Yoldaş, "2013 yılı Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi uygulama usul ve esaslarının tespit edildiği Yüksek Planlama Kurulu'nun (YPK) 16 Nisan 2013 tarihli 2013/2 sayılı kararı yayınlanarak uygulamaya geçilmiştir. 2013 yılında İlimize 6 milyon 991 bin TL ödenek tahsis edilmiş olup, söz konusu ödeneğin ilçeler bazında dağılımı da aynı karar ekinde yapılmıştır. Bu karar kapsamında; Susuz üniteler başta olmak üzere içme suyu projeleri, Köy yollarının kalite ve standardının yükseltilmesine yönelik projeleri, Küçük ölçekli sulama projeleri, Atık su projeleri, yukarıda belirtilen yatırımlara ilişkin bakım onarım projeleri yer almaktadır. Arazi Toplulaştırma projeleri bu kapsam dışında tutulmuştur" dedi.

KÖYDES projelerinin il genelinde planlanması, uygulanmasının koordinasyonu, izlenmesi, değerlendirilmesi ve merkezle yapılacak iş ve işlemlerin yürütülmesinden İl Özel idaresinde bulunan KÖYDES Koordinasyon Biriminin sorumlu olduğunu söyledi.

İçme suyu, yol ve atık su işlerinin yapımının KHGB'ler tarafından gerçekleştirilmesinin esas olduğunu ifade eden Yoldaş, ihtiyaç halinde küçük ölçekli sulama ve atık su işlerinin İl Özel İdareleri tarafından gerçekleştirileceğini belirtti.

Toplantıyı değerlendiren Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz,

"Bugün 2013 yılı KÖYDES ödeneğinin kullanma esaslarını arkadaşlarımızla birlikte değerlendirdik. Yeni açıklanan ilkeler doğrultusunda gerekli paylaşımlar ve çalışma esasları görüşüldü. KÖYDES son yıllarda çok önem kazanan bir uygulama. Bu yıl da ilimize toplan 6 milyon 991 bin liralık ödenek tahsisi yapıldı. Onun kullanım esaslarını değerlendirdik. Öncelikli olarak içme suları, grup köy yollarıyla ilgili bir çalışma yapılacak. Bu çalışmalar yıl içerisinde başlayıp bitirilecek şekilde planlanacak. Önümüzdeki hafta içerisinde de hangi yatırımların hangi ilçeler tarafından nasıl yapılacağının ayrıntısı Bakanlığımıza bir rapor halinde sunulacak. Dönem içerisinde de ayrıca değerlendirme toplantıları yapılacak" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da Köydes Ödeneği Kullanma Esasları Değerlendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement