Mardin'de Entegre Mücadele Eğitimi Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Mardin'de Entegre Mücadele Eğitimi Gerçekleştirildi

Mardin\'de Entegre Mücadele Eğitimi Gerçekleştirildi

Mardin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, örnek arazilerdeki tarla okullarında üreticilere bilgilendirme programları ile eğitimler verdi.

06.09.2013 14:34  Güncelleme: 14:40

Mardin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, örnek arazilerdeki tarla okullarında üreticilere periyodik kontroller için bilgilendirme programları ile eğitimler verildi.

Mardin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vekili Bekir Kılıç, Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü, bitki sağlığı ve karantina bölge toplantılarında alınan kararlar neticesinde, 2014 yılından itibaren il ve ilçe müdürlükleri tarafından bitki sağlığı uygulamalarında çiftçi eğitim çalışmalarının tarla okulları şeklinde yürütüleceğini söyledi. Kılıç, "Bu amaçla 2013 yılında il müdürlüğümüzün entegre mücadele projesi kapsamında yürüttüğü kontrol ve eğitim çalışmaları birer günlük tarla okullu şeklinde pilot uygulama olarak Kızıltepe Altıntoprak köyünde pamuk entegre mücadele tarla okulu ve Mazıdağı ilçemiz Gündoğan Mahallesi'nde de bağ entegre mücadele tarla okulu eğitimleri 4-5 Eylül 2013 tarihlerinde geniş katılımlarla yapıldı. Eğitime Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma İstasyon Müdürlüğü'nde görevli Pamuk Entegre Mücadele Bölge Koordinatörü Uzm. Sedat Eren ve Bağ Entegre Mücadele Bölge Koordinatörü Uzm. Mehmet Kaplan işbirliği ile gerçekleştirilmiştir" dedi.

Mardin İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Abdurrahman Ekinci ise, "Eğitimlere katılımın yüksek olması ve çiftçilerimizin daha sık bizimle çalışmak istemesi bizi sevindirdi. Bu eğitim modeli ile birebir yerinde eğitim yapılarak aynı yöre aynı ürünü yetiştiren çiftçilerin bir araya gelerek yapılan eğitimlerde çiftçilerin kendi arazilerinin uzmanı olması, kendilerini ve toplumlarını nasıl organize edeceklerini öğretmek, pestisit kullanımını azaltarak insan sağlığı, çevre ve doğal dengeyi korumak amaçlanmaktadır" diye konuştu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin'de Entegre Mücadele Eğitimi Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement