Mardin'de Gönül Elçisi Kampanyası Başlatıldı - Son Dakika
Yerel

Mardin'de Gönül Elçisi Kampanyası Başlatıldı

Mardin\'de Gönül Elçisi Kampanyası Başlatıldı

Mardin Valiliği tarafından gönül elçileri koruyucu aile toplantısı yapıldı.

06.02.2013 15:36

Mardin Valiliği tarafından gönül elçileri koruyucu aile toplantısı yapıldı.

Mardin Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Vali Turhan Ayvaz, Emniyet Müdürü Derviş Kara, Vali Yardımcıları Hüseyin Avcı, Selim Palamut, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ve kamu kurum müdürleri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Mardin'de mutlaka gönül elçileri koruyucu aile olabilecek ailelerin varlığına inandığını belirterek, yuvadaki bu çocukları sıcak aile ortamına kavuşturabilecek herkesi gönül elçisi koruyucu aile olmaya davet etti. Vali Ayvaz, "Mardin olarak gönüllü elçisi konusunda çok gerideyiz. Başka illerde bu sayı binlerle ifade edilirken, maalesef Mardin'de 15'i bulmaktadır. Gönüllü elçiliği hepimiz yapabiliriz.

Bunu üzerimize bir vazife olarak görmeliyiz. Bu iş vicdani olarak yapılmalıdır. Herkesi bu gönül elçisi olmaya davet ediyorum" dedi.

Mardin Çocuk Yuvası Müdürü Hülya Savaş ise, aile ortamına sahip olmayan çocukların olumsuz bir neslin temelini oluşturduğunu, yarınlar için bu umutları çoğaltmanın mümkün olduğunu söyledi. Savaş, "Müdürlüğümüzde 4 yatılı, 1 gündüzlü, 4 özel olmak üzere 9 kuruluşla hizmetleri sürdürmekteyiz. Ayrıca bakanlığımızca yeni yüzümüz olan çocuk evleri projesi kapsamında 3 çocuk evi açılmış, 3 çocuk evinin de tefriş işlemi devam etmektedir. Tefrişi tamamlanacak çocuk evleri ile birlikte toplam 6 çocuk eviyle hizmete devam edeceğiz. Çocuk evlerinin sayıları belirlenen program kapsamında artırılacak" şeklinde konuştu.

Daha sonra gönül elçileri ve koruyucu aileleri konu alan iki kamu spotu kalabalık gruba izletildi. Toplantı grubuna yeterli miktarda broşür ve cd dağıtımı yapılarak bilgilenmeleri sağlandı. Program sonunda Mardin Valisi Turhan Ayvaz, kampanayaya katılarak gönül elçisi oldu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin'de Gönül Elçisi Kampanyası Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement