Mardin'de Trafik Sorunun Çözümü İçin Toplantı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Mardin'de Trafik Sorunun Çözümü İçin Toplantı Yapıldı

Mardin\'de Trafik Sorunun Çözümü İçin Toplantı Yapıldı

Mardin'de sit alanı içinde yer alan 1. Cadde'de yaşanan trafik sorununu çözmek ve önerileri almak için toplantı düzenlendi.

19.12.2013 17:37

Mardin'de sit alanı içinde yer alan 1. Cadde'de yaşanan trafik sorununu çözmek ve önerileri almak için toplantı düzenlendi.

Kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve caddeki esnafla bir araya gelen Vali Ahmet Cengiz, Mardin'de yaşanan trafik sorunu ile ilgili tüm kesimlerin görüşünü alarak, bir sonuç elde etmeyi planladıklarını söyledi.

Valilik tarafından, 1. Cadde'nin Diyarbakırkapı Mevkisine yapılan otoparkın vatandaşların kullanımına ücretsiz sunduklarını belirten Cengiz, şöyle konuştu:

"Bu caddemizde yaşanan park probleminin aşılması amacıyla, şehirde yaşayan tüm vatandaşlarımızın fikirleri bizin için önemli. Tüm kesimlerin görüşlerini alarak bir sonuç elde etmeyi planlıyoruz. Esnafımızın ticari faaliyetlerini, sit alanı içindeki mahallelerde yaşayan vatandaşımızı ve ilimizi ziyaret etmeye gelen turistleri önemsiyoruz. Ortak bir çözüm için çalışmalar yapıyoruz. Bu amaçla esnaf ve vatandaşımızla bire bir görüşülerek anketler yapılacak."

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Rıza Akif Aktuğ'un 1. Caddedeki mevcut trafik durumu ve alınması gerekli tedbirlere ilişkin yaptığı sunumun ardından Cengiz, sorunla ilgili katılımcıların çözüm önerilerini dinledi.

Toplantıya katılan esnaf ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin görüş ve önerileri, Trafik Şube Müdürlüğünce not edildi.

Alınan görüş ve öneriler doğrultusunda hazırlanacak olan eylem planının, kamuoyuna duyurulması kararlaştırıldı.

Toplantıya Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, Emniyet Müdürü Derviş Kara, İl Jandarma Komutanı Vural Erol, Mardin Belediye Başkan Yardımcısı Murtaza Varlık, Özel İdare Genel Sekreteri Halil Homan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Tutaşı ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Aydın Saraçoğlu katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin'de Trafik Sorunun Çözümü İçin Toplantı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement