Mardin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden Su Ürünlerini Denetimi - Son Dakika
Yerel

Mardin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden Su Ürünlerini Denetimi

Mardin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü\'nden Su Ürünlerini Denetimi

Mardin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Mardin'de su ürünleri yetiştiricilerini ve su ürünleri satışı yapan iş yerlerini denetledi.

19.09.2013 12:18

Mardin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Mardin'de su ürünleri yetiştiricilerini ve su ürünleri satışı yapan iş yerlerini denetledi.

Perakende satış yerlerinin ayda bir kez balık yetiştiricilerinin ise en az 2 ayda bir olmak şartıyla rutin kontrolleri Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekim Bülent Güneş ve su ürünleri mühendisi Bülent Çimen tarafından yapıldı. Mardin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Bakanlığımız, halkımıza daha sağlıklı su ürünlerinin sunulabilmesi için perakende satış yerlerinin ayda bir kez balık yetiştiricilerinin ise en az 2 ayda bir olmak şartıyla rutin kontrolleri Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekim Bülent Güneş ve su ürünleri mühendisi Bülent Çimen tarafından yapılmaktadır. Midyat ilçesinde bulunan Beyazsu deresi üzerinde yetiştiricilik yapan Murat Alabalık, işletmesinin balık havuzlarındaki kontrolleri ve bunlarla ilgili teknik açıdan denetim yapılmıştır. Mardin merkezde bulunan perakende satış yapan Karadeniz Balıkçılık'a gidilmiş olup balıkların boylarıyla, avlanma zamanlarıyla ve taze olup olamamalarıyla ilgili denetim yapılmıştır. İşletme sahiplerine teknik konular hakkında tavsiyelerde bulunulmuştur" denildi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden Su Ürünlerini Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement