Mardinli İş Adamlarının Kuzey Irak Çıkarması - Son Dakika
Yerel

Mardinli İş Adamlarının Kuzey Irak Çıkarması

Mardinli İş Adamlarının Kuzey Irak Çıkarması

Mardin’de 8-11 Mayıs tarihleri arasında Zümrüt Fuarcılık tarafından düzenlenen ve Mardin Valililiği, Mardin Sanayi ve İş Adamları Derneği, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Mardin Ticaret ve Sanayı Odası Başkanlığı tarafından destelenen Mardin Tarım Ekipmanları, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'na 120 dolayında firma katılması bekleniyor.

30.04.2014 16:11

Mardin'de 8-11 Mayıs tarihleri arasında Zümrüt Fuarcılık tarafından düzenlenen ve Mardin Valililiği, Mardin Sanayi ve İş Adamları Derneği, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Mardin Ticaret ve Sanayı Odası Başkanlığı tarafından destelenen Mardin Tarım Ekipmanları, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'na 120 dolayında firma katılması bekleniyor.

Mardin Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna başkanlığında; Mardin Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı ve OSB Başkan Vekili Nasır Duyan, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Karaboğa, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü M. Salih Söğüt, Gıda ve Yem Şube Müdürü Hüseyin Kahraman, Erbil kentinde yaşayan iş adamı ve sanayici eski NGÜNSİAD Başkanı Bedrettin Karaboğa ve Zümrüt Fuarcılık yönetici asistanı Meryem Çelik'ten oluşan bir heyet Kuzey Irak'ta fuar tanıtım çalışmaları yaptı. Heyet, Kuzey Irak'ın Erbil kentinde Türkiye Ticaret Ateşesi Sayer Erbil, ardından Baş Konsolos Akif Akın ile görüştü. Baş Konsolos Akif Akın geçmişte bazı sıkıntıların yaşandığına dikkat çekerek, büyük ve afaki sözler yerine gerçekçi olmanın gerekliliğine değindi. Akın "Güneydeki istikrarsızlıklar dikkatleri buraya çekiyor. Avrupa ülkelerinin de dikkatlerini çekmeye başladı. Ticaretimizi yaparken iki kardeş ülke olmamızın da dikkate alınması lazım. Kuzey Irak'ta iki bin 800 dolayında yabancı firma var. Bunların yüzde ellisi Türk firması. Yüksek bir ticari potansiyel var. Buradaki insanlar Türkiye'yi seviyor, Türkiyeli iş adamlarıyla ticaret yapmak istiyor. En pahalı Türk malları olmasına rağmen tercih ediliyor, bunun değerini ve kıymetini bilmek lazım" dedi.

Heyet Başkanı Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, Türkiye'den yapılan 12 milyar dolarlık ihracatın bir milyarının Mardinli iş adamları tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Tuna, "Biz Kuzey Irak ile olan ticari ilişkilerimize son derece önem veriyoruz. Açılacak fuara Kuzey Iraklı iş adamlarını ve tüccarları davet etmek üzere buradayız. Bu konuda desteğinizi bekliyoruz" diye konuştu.

Kuzey Irak Ticaret Odası Başkan Vekili Soran A. Aziz, Mardin heyeti ile görüştü. Mardinli iş adamlarına çok güvendiklerini, bölgesel yapı içerisinde Mardinli iş adamlarının farklı bir yerlerinin olduğunu söyleyen Aziz, Habur Sınır Kapısı'nda işlerin yavaş yürüdüğünden rahatsızlık duyduğunu ifade etti.

Sanayi Bakanı Sinan Çelebi de Mardin heyetini makamında kabul ederek, gereken her desteğin verileceğini söyledi. Tüccar ve iş adamlarının fuara katılımları için çaba göstereceğini söyleyen Çelebi, "Şartlar uygun olursa ben de fuara geleceğim. Mardin'i gezmeyi çok istiyorum" şeklinde konuştu.

Erbil Tarım Bakanlığı Müsteşarı Dr. Enver Omar ile görüşen heyet, Duhok kentinde de tarım bakanlığı, ticaret odası yetkilileriyle görüşmeler yaptı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardinli İş Adamlarının Kuzey Irak Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement