TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Karabük Şube Başkan Yardımcısı Nafiz Bayramgil, "İnşaat Mühendisleri Odası, bilimsel-mesleki bilgi ve gerekliliklere dayanarak, depremin yıkıcı etkisinin, ancak yapı üretiminin ve yapı denetiminin nitelikli hale getirilmesi ile azaltılabileceğini savunmaktadır, bundan sonra da savunmaya devam edecektir" dedi.
Bayramgil, Marmara depreminin 14. yılı nedeni ile düzenlediği nasın toplantısında, oda olarak, 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümünde, 'unutuşun ve ölümün kolay ülkesi' olmaktan hızla uzaklaşıp, yaşamın ve insan hayatının savunulduğu bir ülke yaratılması çağrısında bulunduklarını söyledi.
Marmara Depremi'nin yıl dönümünde çeşitli eylem ve etkinlikler düzenleyerek, deprem sırasında ve sonrasında neler yapabileceğiyle ilgili vatandaşları bilgilendireceklerini anlatan Bayramgil, "17 Ağustos 1999 Marmara depreminin üzerinden 14 yıl geçti. 14 yıl önce başta Gölcük olmak üzere, neredeyse tüm Marmara bölgesi ve Batı Karadeniz bölgesi, depremin yıkıcı etkisini yaşadı, binlerce insan hayatını kaybetti, binlercesi yaralandı, ülke ekonomisi ağır darbe aldı. Öncesinde de yıkıcı pek çok deprem yaşanmasına rağmen, 1999 depremleri devlet için bir milat olarak kabul edildi, nitelikli ve güvenli yapı üretimi, yapı denetimi ve ilgili mevzuat tartışma gündeminin ilk sırasında kendisine yer açtı. İnşaat Mühendisleri Odası, bilimsel-mesleki bilgi ve gerekliliklere dayanarak, depremin yıkıcı etkisinin, ancak yapı üretiminin ve yapı denetiminin nitelikli hale getirilmesi ile azaltılabileceğini savunmaktadır, bundan sonra da savunmaya devam edecektir" diye konuştu. - Karabük
Son Dakika › Yerel › Marmara Depreminin 14. Yılı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?