Mersin'de Kurtuluş Günü Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Kurtuluş Günü Coşkusu

Mersin\'de Kurtuluş Günü Coşkusu

Mersinliler, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Kurtuluş Gecesi'nde coştu.

04.01.2012 11:03

Mersinliler, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Kurtuluş Gecesi'nde coştu. Yoğun ilginin gösterildiği geceye katılan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da elinde Türk bayrağı ile şarkılara ve marşlara eşlik etti. Halkın elinden hiç indirmediği bayraklarla salon adeta kırmızı-beyaz renklere büründü.

3 Ocak Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Kongre ve Sergi Sarayı'nda 'Kurtuluş Gecesi' düzenlendi. Mersinlilerin çok yoğun ilgi gösterdiği gecede, bin kişilik büyük salon tıka basa doldu. Oturacak yer bulamayanlar, gösterileri ayakta izledi. Katılımcılara dağıtılan bayraklarla salon adeta lale bahçesine dönerken, 'Özgürlük' müzikal tiyatro tadındaki gösteri büyük beğeni topladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın ev sahipliğini yaptığı geceye Vali Hasan Basri Güzeloğlu, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, il protokolü, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Macit Özcan, 3 Ocak 1922 yılında düşman işgalinden kurtulan Mersin'in, 90 yıl içerisinde küçücük bir kasabadan Türkiye'de şehir büyüklüğü olarak 8., vergi sıralamasında 5., ithalat-ihracat rakamlarında da İstanbul'dan sonra en önde giden şehirlerden biri haline geldiğini söyledi. Mersin'in tarımda, lojistikte, kültür-sanatta, sporda çok önemli atak yapan ve kısa bir zaman içerisinde de Türkiye'de ilk 5 arasında yer alabilecek yegane şehirlerden biri olduğunu vurgulayan Özcan, "Mersin'in bu noktaya gelmesinde emek sarf eden herkese teşekkür ediyorum. Son zamanlarda artan terör olayları, özellikle ülkemizi bölmek isteyen yurt içinden ve yurt dışından bir sürü mihrakların olduğunu hepimiz biliyoruz. Onun için biz Büyükşehir Belediyesi olarak hep kültür ve sanat çalışmalarına önem verdik. Bir amacımız vardı; insanlarımızın barış ve kardeşlik duyguları içerisinde yaşamasını sağlamak. Sonuçta 2013'te Akdeniz Oyunları'nın yapılacağı bir kent olduk. Akdeniz Oyunları Mersin için bir miladi takvim olacaktır. Mersin artık kabuk değiştiriyor, Türkiye'de artık önemli bir şehir. Onun için şehrimize dört elle sarılıp sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.

Başkan Özcan'ın konuşmasının ardından, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Kent Orkestrası ile Halk Oyunları Gurubu tarafından hazırlanan, Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının da destek verdiği 'Özgürlük' isimli gösteri sunuldu. Mersin'in kurtuluş mücadelesinin canlandırıldığı, şarkı ve türkülerle süslenen müzikal tiyatro tadındaki gösteride, Kuvva-i Milliye milislerinin gösterdiği kahramanlıklar sahneye taşındı. Salonda bulunanlar gösteri boyunca ellerindeki bayrakları sallayarak, müziklere eşlik ettiler. Gösteri ayakta alkışlanırken, Vali Güzeloğlu ve diğer protokol üyeleri oyunun sonunda sahneye çıkarak hep birlikte 10. Yıl Marşı'nı söyledi.

Gecenin ilk bölümünün kapanış konuşmasını yapan Güzeloğlu, "Türk Milleti için son söz de ilk söz de vatandır. Milletimiz canıyla ve kanıyla her türlü fedakarlığa hazır bir millettir. Mersinimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 90'ncı yıldönümünde anlamlı bir coşkuyu ve mutluluğu yaşıyoruz. Hem duygulanan hem o günleri hatırlayan hem de bugünlerin sorumluluğunu yeniden düşünen, bu noktada varlığımızı ve borçlu olduğumuz tüm değerleri hatırlayan bir akşam yaşadık. Gerek Mersin'in kurtuluşunda gerekse Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla, hürmetle anıyoruz. Böylesine çok güzel ve özel bir akşamı yaşattığı için Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emek veren tüm sanatçılarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum, yüreklerine sağlık" ifadelerini kullandı.

Gecenin ikinci bölümünde ise havai fişek ve ışık gösteri ise coşan Mersinliler, daha sonra verilen kokteyle katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de Kurtuluş Günü Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement