Meü-smmmo ve İşkur Öğrenciler İçin İşbirliği Yapacak - Son Dakika
Yerel

Meü-smmmo ve İşkur Öğrenciler İçin İşbirliği Yapacak

Meü-smmmo ve İşkur Öğrenciler İçin İşbirliği Yapacak

Mersin Üniversitesi (MEÜ), Mersin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ve Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) arasında öğrencilerin stajına yönelik bir iş birliği protokolü imzalandı.

20.10.2015 15:46

Mersin Üniversitesi (MEÜ), Mersin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ve Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) arasında öğrencilerin stajına yönelik bir iş birliği protokolü imzalandı.

MEÜ-SMMMO ve İŞKUR'un imzaladığı protokole göre, üniversite öğrencilerinin SMMMO üyelerinin büro veya hizmet verdikleri müşterileri nezdinde staj yapmalarına imkan sağlayacak, öğrencilerin stajı İŞKUR tarafından finanse edilecek.

Söz konusu iş birliği protokolü, MEÜ adına Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin SMMMO adına Oda Başkanı Ömer Faruk Tokgöz ve Mersin İŞKUR adına İl Müdürü Mustafa Kutlu tarafından imzalandı. 19 Ekim Pazartesi günü Rektörlük Senato Odası'nda gerçekleşen imza törenine, tarafların yanı sıra MEÜ Genel Sekreteri Vedat Güngör, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cemal Altan, SMMMO Sekreteri Ersin Gökgün ve Oda Müdürü Emin Levent Türkili katıldı.

İmzalanan protokol ile üniversitenin ders programı doğrultusunda öğrencilerin çalışma süreleri haftada 3-5 gün arasında değişebilecek, öğrencilere çalıştıkları gün sayısına bağlı olarak İŞKUR tarafından belli bir ücret ödenecek. Öte yandan, öğrencinin sosyal güvenlik primi, İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı kapsamında yine İŞKUR tarafından ödeneceği belirtilirken, disiplin ve başarı durumuna göre öğrenciye verilecek tezkiye notu, üniversite tarafından öğrencinin kredi durumuna da yansıtılacak.

Rektör Çamsarı, öğrencilerin kendi alanlarında staj yapmalarının önemine değinerek, stajın öğrencilerin vizyonunu açacağını ve öğrendiklerini pratiğe geçirme imkanı yaratacağını vurguladı. İşbirliği uyarınca gerçekleşecek uygulamanın diğer illere örnek teşkil edecek ve gurur duyulacak bir uygulama olduğunu söyleyen Çamsarı, emeği geçen herkese teşekkür etti.

İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu da piyasada istihdamı artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "İmzalanan bu protokolle özel sektörde istihdamı artırma noktasındaki faaliyetlerimize farklı bir yön kazandırıyoruz" dedi. Üniversite ile diyaloglarının süreklilik içerdiğini hatırlatan Kutlu, öğrencilerin stajını maddi olarak destekleyerek aynı zamanda üniversite-oda iş birliğini de kolaylaştırdıklarını belirtti.

SMMMO Başkanı Ömer Faruk Tokgöz ise Mersin'deki sivil toplum örgütlerinin kendi alanlarında önemli uygulamalar yaptığını ancak içinde üniversitenin ve bilimin olmadığı uygulamaların eksik kaldığını dile getirdi. Öğrencilerin odaya bağlı bürolarda staj yapmaları karşılığında aylık bin liraya yakın kazanç elde edeceklerinin altını çizen Tokgöz, "Bu uygulama başarılı olursa ilçelerdeki meslek yüksekokullarında da benzer uygulamalara başlayabiliriz" dedi.

MEÜ Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Cemal Altan ise yapılan iş birliğini, üç kurumun da kazanan olduğu bir proje olarak nitelendirdi. Altan, "Bu iş birliğiyle hem öğrencilerimiz monotonluktan ve sadece teorik bilgi almaktan kurtulacak hem de İŞKUR İşbaşı eğitim programını gerçekleştirmiş olacak aynı zamanda SMMMO nitelikli eleman kazanacak" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meü-smmmo ve İşkur Öğrenciler İçin İşbirliği Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement