Mezitli'ye Çocuk Sokağı - Son Dakika
Yerel

Mezitli'ye Çocuk Sokağı

Mezitli\'ye Çocuk Sokağı

Mezitli Belediyesi, çocukları televizyon ve bilgisayar bağımlılığından kurtarmak amacıyla hayata geçirdiği ilk çocuk sokağını törenle açtı.

13.05.2017 14:10

Mezitli Belediyesi, çocukları televizyon ve bilgisayar bağımlılığından kurtarmak amacıyla hayata geçirdiği ilk çocuk sokağını törenle açtı.

Fatih Mahallesi Galatasaray Meydanı karşısında açılan sokakta çocuklar, satranç, mini futbol, basketbol gibi spor etkinliklerinin yanı sıra kitap okuma, eski çocuk oyunları gibi kültürel etkinlikleri de gerçekleştirebilecek.

'Satrancını al gel' sloganıyla hayata geçen çocuk sokağının açılışında Çocuk Ülkesi Derneği de pamuk şeker ve patlamış mısır dağıttı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, çocuklara kitap ve çeşitli hediyeler verdi.

Türkiye'de çocukların sokaklarda olması gerektiğini, ancak daha çok televizyon ve bilgisayarların başında zaman geçirdiklerine dikkat çeken Tarhan, "Çocuklarımız sokaklarda olmaları gerekirken daha çok bilgisayar oyunlarının esiri olmuş durumdalar. Bizler bu çocuklarımızı sokaklara çıkarabilmek için önce onlara güvenli ve zaman geçirebilecekleri ortamlar yaratmalıyız. Çocukları 'sokak çocuğu' kalıbından çıkarıp çocuk sokağı anlayışına çekmemiz gerekiyor. Bu ilk sokağımız, ilerleyen zamanlarda bunları daha da artırarak geliştirmek istiyoruz. Her bölgede ailelerin çocuklarıyla zaman geçireceği sokaklar oluşturulsun istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Hiçbir zaman çocukları annelerinden ayrı düşünmediklerine vurgu yapan Başkan Tarhan, "Mezitli Belediyesi olarak kadın dostu belediyeyiz. Ama aynı zamanda çocuk dostu belediye de olmak istiyoruz. Biz biliyoruz ki, anneler için ne yapıyorsak çocuklar için de yapmışız demektir. Daha sosyal, ekonomik sıkıntılarını çözmüş bir anne çocuğuna daha fayda sağlayabilecek demektir. Bu günü özellikler 'Anneler Günü'ne denk getirerek bir nevi çocuklara ve annelerine bir hediye vermek istedik" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mezitli'ye Çocuk Sokağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement