Midyat'taki Cinsel İstismar Davası - Son Dakika
Yerel

Midyat'taki Cinsel İstismar Davası

Midyat\'taki Cinsel İstismar Davası

Özel bir erkek yurdunda kalan 14 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen yurt görevlisinin yargılanmasına devam edildi

19.09.2013 20:10

Midyat ilçesinde, özel bir erkek yurdunda kalan 14 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen yurt görevlisinin yargılanmasına devam edildi.

Midyat 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık H.K, mağdur C.A ve tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmada, tanık olarak dinlenen A.A, aynı yurtta kaldığı C.A'nın kendisi ile olayla ilgili konuşmadığını belirterek, "Sanığın gece vakti gelip C.A'yı yatakhaneden çağırdığını görmedim" dedi.

Tanık olarak dinlenen Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru ise C.A'nın anne ve babasına şikayetten vazgeçmeleri gerektiğini söylemediğini belirterek, hatta olayın adliyeye intikal etmesini istediğini kaydetti.

Duruşmada hazır bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Hülya Yazar Günaydın, "Tanık beyanlarında aleyhe olan hususları kabul etmiyoruz, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu. Günaydın, 6284 Sayılı Yasa kapsamında duruşmaya katıldıklarını belirtti.

Sanık H.K da suçlamayı kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, C.A'nın beyanı, tanık anlatımları ve hekim raporu dikkate alındığında H.K'nın üzerine atılı çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçunu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, delillerin henüz tamamının toplanmamış olması sebebiyle sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildiğini açıkladı. Sanık avukatı Okan Kadir Bektaşoğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının katılmasına dair ara kararından vazgeçilmesi yönündeki talebi, 6284 Sayılı Kanun dikkate alınarak reddedildi. Duruşma, ertelendi.

İddianamede, Kasım 2012 ve Mart 2013 tarihleri arasında adı geçen yurtta hizmetli ve kalorifer teknisyeni olarak görev yapan sanık H.K'nın "çocuğa zincirleme olarak nitelikli cinsel istismarda bulunmak, nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle çocuğun nitelikli cinsel istismarına teşebbüs ve silahla basit yaralama" suçlarından cezalandırılması talep ediliyor. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Midyat'taki Cinsel İstismar Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement