Mikro Minyatürlere Makro İlgi - Son Dakika
Yerel

Mikro Minyatürlere Makro İlgi

Mikro Minyatürlere Makro İlgi

Dünyanın en küçük sanat eserleri Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde yerini aldı.

07.04.2015 14:02

Dünyanın en küçük sanat eserleri Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde yerini aldı. Ukraynalı sanatçı Mykola Syadristy'nin "Mikro Minyatür Eserler Sergisi" Beylikdüzü'nde sergilendi. Gözle görülmeyip mikroskopla incelenen sergi, yoğun ilgi görüyor.

50 yıldır, eşi benzeri olmayan, tek elden çıkan ve gözle görülmeyen eserler üreten Mikro Minyatür Sanatçısı Mykola Syadristy, sergisini Beylikdüzü'nde açtı. Yoğun matematiksel hesaplar kullanarak üzüm çekirdeği, saç teli, yarım elma çekirdeği, haşhaş tohumu gibi daha birçok maddenin üzerine altın ve değişik materyallerden yapılan gemi, deve, insan figürleri görenleri büyüledi.

EŞSİZ ESERLER BEYLİKDÜZÜ'NÜ BÜYÜLEDİ

Büyük bölümü Guinness Rekorlar Kitabı'na giren eserleri sanatçının ağzından dinleyen ve sergiyi büyük bir ilgiyle gezen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Dünyada eşine rastlanmayan nadide bir kişiyi ağırlıyoruz. Tek bir kişinin yaptığı inanılmaz eserler. Sanatın en güzel değerlerini ağırlamaktan çok mutluyuz. Bu tip sergiler Beylikdüzü'ne vizyon katacak" diye konuştu. İmamoğlu'na ilgiden dolayı teşekkür eden Syadristy, Beylik düzü'nün Avrupa'dan güzel olduğunu belirtti.

MİLİMETRİK ESERLER GÖZ DOLDURDU

Beylikdüzü Belediyesi'nin de simgesi olan kırlangıçların haşhaş tohumu üzerine resmedilmesini büyük hayretle inceleyen ziyaretçiler bunların yanı sıra saç teli içerisine yapılmış gül figürüne, sivrisineğin burnuna yerleştirilmiş şemsiyeli küçük kıza hayran kaldı. Örneğin Santa-Maria adlı gemiyi mikroskopla çalışarak altından yapan sanatçının 3,85 milimetrik eseri üzerinde tam 256 detay bulunuyor. Ayrıca sanatçının saç telinin ucuna platinyum harflerden yaptığı kendi imzası da hayret verici küçüklüğüyle sergiye son noktayı koyar nitelikte. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mikro Minyatürlere Makro İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement