Milas'ta Çınarları Şiirle Andılar - Son Dakika
Yerel

Milas'ta Çınarları Şiirle Andılar

Milas\'ta Çınarları Şiirle Andılar

Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesinin 50. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla şiir dinletisi düzenlendi.

31.03.2017 12:32

Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesinin 50. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla şiir dinletisi düzenlendi. Okulun Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Selma Karakaş'ın örencileriyle hazırladığı şiir dinletisi, aynı zamanda hayatını kaybeden öğretmenlere ithaf edildi.

Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesinde Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni olarak görev yapan Selma Karakaş, öğrencileriyle birlikte şiir dinletisi sundu. Okulun 50. kuruluş yıl dönümü kapsamında, Mehmet Çakıroğlu Çok Amaçlı Toplantı Salonunda düzenlenen şiir dinletisi, hayatını kaybeden öğretmenlere ithaf edildi.

Öğrencileriyle sahneye çıkan Karakaş, duygusal fon müzikleri eşliğinde birçok şiir okudu. Dinletide ayrıca öğrencilerin hazırladığı video ve slayt gösterileriyle şairlerin yaşamı hakkında bilgi aktarıldı.

Öğrencilerin okul öğretmenlerine yazdıkları şiirleri seslendirmesi ise dinletiyi izleyen öğretmenlerin duygu dolu anlar yaşamalarına neden oldu.

"Benim içimde yıllar önce kaybettiğim arkadaşım Nesrin Özer'in anısına birlikte yaptığımız bir çalışmayı tekrarlamak vardı. Ama acım o kadar tazeydi ki yapamadım. Kabul bağladı sandığım yara tekrar kanadı. Şiirleri hazırlarken, seçerken hep gözümün önüne geldi. Şiirleri ağlaya ağlaya hazırladım. Onu yanımda ve yaşıyor hissettim, sanki bana bakıyor. Sadece o da değil! Kaybettiğimiz diğer arkadaşlarımız Reyhan Kara, Duygu Öztekin ve bu sene kaybettiğimiz Mehmet Çakıroğlu'na Hepsi de çok değerli benim için keşke onlar için de bir şey yapabilsem." diyerek duygularını ifade eden Karakaş, şiir dinletisinin ilk fikrinin zümre toplantısında oluştuğunu belirterek şunları kaydetti: "Biz çalışkan verimli, uyumlu bir zümreyiz. Toplantıda aldığımız 'her ay bir şairi analım' kararı Milas'ımızın en köklü lisesi olan yarım asırlık çınar, okulumuza vefa borcumu hatırlattı. Bu okulda okumuş çok değerli öğretmenlerimden bazılarıyla daha sonra da çalışma şerefine erişmiştim. Bende değerli öğretmenlerim gibi nice gençler yetiştirdim. Hepsi benim evlatlarım oldu. Bu yıl daha bir anlamlı, birkaç senedir derslerine girdiğim sevgili öğrencilerim, okulumuz koca çınarın 50. yıl mezunları Kısa bir sürede büyük bir özveriyle çalışan öğrencilerime ne kadar teşekkür etsem azdır. Fotoğraf ve video çekimlerini de gerçekleştiren öğrencilerimle gurur duyuyorum. İnşallah önümüzdeki LYS'de de bu başarılarını devam ettirirler. Hepsini sevgiyle tek tek öpüyor, sınavlarında ve hayatlarında başarılar diliyorum."

DL-İK) - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milas'ta Çınarları Şiirle Andılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement