Milletvekili Genel Seçimi - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Genel Seçimi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, İzmir'den milletvekili seçilmiş olmanın sevindirici olduğunu bildirdi.

07.06.2015 21:50

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, İzmir'den milletvekili seçilmiş olmanın sevindirici olduğunu bildirdi.

Böke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir'deki ilçe ziyaretlerinin ardından, Ankara'ya döndüğünü ve seçim sonuçlarını buradan takip ettiğini belirtti.

Sandıkların tamamen açılmaması nedeniyle kesin değerlendirme yapamayacağını kaydeden Böke, "Ancak İzmir'den seçilmiş olmak sevindirici. Programımızın başarısını gösteriyor" dedi.

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda basın açıklaması

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter de seçim sonuçlarını parti binasında birlikte izlediği milletvekili adayları Ali Yiğit, Ali Kemal Elitaş, Özcan Purçu ve Nurgül Uçar ile basın toplantısı yaptı.

2011 seçimlerine göre CHP olarak, Türkiye'deki oy oranlarını koruduklarını belirterek, İzmir genelindeki açılan sandıklara göre değerlendirmede bulunan Serter, şöyle konuştu:

"Sonuçlarımız oldukça verimli ve güzel görünüyor. Geçtiğimiz 2011 seçimlerindeki yüzde 43'lük oranını yüzde 47'lere çektik. Tahmin ediyorum Karşıyaka'dan, Buca'dan, Konak'tan ve diğer büyük ilçelerden gelen oylarla yüzde 50-51'lere çekeceğiz. En az 13-14 milletvekili ile İzmir'i Türkiye'de temsil edeceğiz."

Seçim öncesi yoğun çalışmalarının ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den milletvekili adayı olmasının da olumlu sonucunu aldıklarını savunan Serter, "Kaybettiğimiz 2014 seçimlerinde 8 ilçenin 6 tanesinde ön plana çıktık. Birinci partiyiz. Sadece Kemalpaşa'da korudu, Kiraz'da artırdık. İzmir genelinde sevindirici" diye konuştu.

Bedri Serter, yaşanacak bir Türkiye için çalıştıklarını belirterek, seçime katılımın İzmir'de yüksek olduğunu, AK Parti'nin  ise yüzde 12 oy kaybettiğini iddia etti.

AK Parti'nin oylarını MHP ve HDP'nin aldığını, yüzde 3-4'ünü de CHP'nin aldığını ifade eden Serter, "Bu da AK Parti'nin İzmir'deki eriyişini gösteriyor" dedi.

Türkiye genelinde ise HDP'nin barajı aşmasıyla TBMM'nin 4 partinin temsilcileriyle kurulacağını, sonuçların hiçbir parti için çok büyük başarı göstermediğini vurgulayan Serter, şunları söyledi:

"AKP erimiş durumda. En kazançlı parti HDP oldu. Biz oylarımızı koruduk. Çok mücadele ettik, halkımıza kendimizi çok anlattık ama teveccüh böyleymiş diyeceğim. İzmir'de başarılı bir partiyiz. Türkiye'de en başarılı il olarak görüyorum İzmir'i. İnşallah bir sonraki seçimde her il İzmir'e benzesin."

Bedri Serter, iki bölgede sandık itirazı yaptıklarını, itiraz sürecinin devam ettiğini kaydetti.

Seçim sonuçlarını parti binasında izleyen Hülya Güven de milletvekilliği sürecini tamamladığını, CHP için çalışmayı sürdüreceğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milletvekili Genel Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement