Milletvekili Şahin, Milli Eğitim Müdürü Bulut'u Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Şahin, Milli Eğitim Müdürü Bulut'u Ziyaret Etti

Milletvekili Şahin, Milli Eğitim Müdürü Bulut\'u Ziyaret Etti

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

28.08.2012 19:04

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Ziyarete, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Eyüp Sağlam ve parti yöneticileri de katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, yaptığı konuşmada, "4+4+4 eğitim sisteminin bu yıl mecliste kabul edilen ve uygulama alanına getirilen bu çalışmayı biz ilimizde tamamladık. Bu çerçevede okullarımız oldu. Ancak okul öncesi eğitimle ilgili iyi çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bununla ilgili alt yapı çalışmalarını tamamladık. İnşaatına başladığımız 5 yeni anaokulumuz var. Bu okullarımız birkaç ay içinde inşallah bitecek. Şu an son 5 yılda eğitim öğretime açtığımız anaokulumuz vardır. Okul öncesi eğitimde de ilimizde iyi bir yerde olmayı hedefliyoruz" dedi.

Milletvekili Şahin de, eğitimin insanoğlunun hayatında ne kadar öneme sahip olduğunu bildiklerini belirterek şunları söyledi:

"Bizler bugün burada 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili olsun, müfredatta ezberi tamamen bir kenara bırakıp yoruma dayalı, insanlarımızın öğrenme eksenli bir müfredatın hazırlanmasında güzel çalışmalar yaptık. AK Parti döneminde 160 bin derslik yapılarak bugüne kadarki Türkiye Cumhuriyeti döneminde yapılan ve atanan öğretmenler de dahil olmak üzere üçte biri bizim dönemimizde oluştu. İlköğretimde kız öğrencilerimize 30 lira eğitim desteği veriyoruz. Orta öğretimde 45-50 TL eğitim desteği veriyoruz. Öğrencilerimizin eğitim ihtiyaçlarını en iyi şekilde sosyal devlet olarak yerine getiriyoruz."

Şahin, 2012-2013 eğitim öğretim yılına yaklaşırken 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili öğrenci sayısı ve derslik sayılarıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeterli bir açıklamanın yapılmaması sorusuna şöyle karşılık verdi:

"Okullardaki öğrenci sayısına göre, derslik sayısına göre arkadaşlarımız geçmişte olduğu gibi bugün de yapıyorlar. Eğer derslik sayısı yeterli değilse tam gün olarak devam ederler, ama yeterli ise öğrencilerimiz ikili öğretim olarak devam edecekler. Belki muhalefetin hoşuna gitmeyebilir bu tür uygulamalar ama, bunu böyle sudan bahanelerle, eğitim sistemini sekteye uğratacak bir takım çıkışların yapılması da çokta insaflı değildir."

Milletvekili Şahin, geçen günlerde bir takım incelemeler yapmak ve Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali'ne katılmak için Malatya'ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Malatya için çalışan tek milletvekilinin Veli Ağbaba olduğunu söylemesine karşılık, "Kirpiye yavrusu yumuşak gelir" diyerek, "Diğer insanlarımıza sorsunlar, iktidar partisi içerisinde bulunan 5 milletvekili arkadaşımız mecliste çalışmalar yapmaktayız. Mecliste birer dakikalık söz almakla ülkenin sorunları halledilmiş olmaz. Siyasi partilerin biz çözüm duvarıyız ağlama duvarı değiliz. Tabii ki muhalefet serzenişte bulunacak, bağıracak bazen ağlayacak. Bizim arkadaşlarımızın meclis kürsüsünde toplam 12 konuşması var dediler. Ben kendim sadece 11-12 konuşma yaptım. Bu da herhalde bir genel başkanın bilgi eksikliğinden kaynaklanan bir şeydir. Elbette meclis kürsüsünde çok fazla konuşmanın da bir şey ifade etmeyeceğini ben biliyorum. Biz, meclis çalışmalarını yaklaşık bir yıldır takip ettik, muhalefetin asıl amacı orada meclisi işler hale getirmemekle mükellef bir algıyı kendilerine benimsemişler. Ama biz o meclisi çalıştırmak zorundayız. Maalesef muhalefette süreyi uzatarak iki kelime fazla söyleyelim diye meclisi tıkamaya çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Malatya'ya yapılması planlanan yeni Milli Eğitim binasıyla ilgili soruya ise Şahin, "Bu konunun muhatabı İl Milli Eğitim Müdürüdür. Ama şunu söyleyeyim, bende ortaokulu bu binada bitirdim. 1960'lı yıllarda öğrenciydim. 80 yıllık bir bina tabi ki günün şartlarına yeterince hizmet edemiyor. Bütün amacımız milletvekili arkadaşlarımızla beraber Malatya'ya gerçekten donanımlı bir milli eğitim binasının yapılmasıdır" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Şahin, Milli Eğitim Müdürü Bulut'u Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement