Mimarlık Fakültesi Veda Yemeğinde Biraraya Geldi - Son Dakika
Yerel

Mimarlık Fakültesi Veda Yemeğinde Biraraya Geldi

Mimarlık Fakültesi Veda Yemeğinde Biraraya Geldi

Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Dekan Prof. Dr. Zülküf Güneli'nin emekli olması sebebi ile düzenlenen yemekte bir araya geldi.

01.11.2013 15:49

Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, YÖK Denetçileri, rektör yardımcıları Prof. Dr. Aslan Bilici, Prof. Dr. Aytekin Sır, Prof. Dr. Mustafa Arıca, Genel Sekreter Prof. Dr. Sabri Eyigün ile mimarlık ve mühendislik fakültesi öğretim elemanlarının katıldığı yemekte söz alan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Hayalioğlu, Zülküf Güneli'nin özgeçmişi hakkında bilgiler verdi.

GÜNELİ 29 YIL EMEK VERDİ

1986 yılından beri görev yaptığı Dicle Üniversitesi mimarlık fakültesine sunmuş olduğu katkılardan dolayı Prof. Dr. Zülküf Gülsün'e teşekkür eden Hayalioğlu, bundan sonraki yaşamında mutluluklar dileyerek, kendisine plaket takdiminde bulundu. Mimarlık-Mühendislik Fakültesinin, kurulduğu günden bu güne uzun bir yol kat ettiğini belirten Prof. Dr. Zülküf Güneli ise bu süreç içerisinde çalışmalarıyla gerek öğrencilerine, gerekse üniversiteye faydalı olmaya çalıştığını söyledi. Kendisi için, bu yolun sonuna geldiğini kaydeden Güneli, kendinden sonrakilerin de faydalı olmak adına ciddi çabalar sarf edeceğinden kuşkusu olmadığını ifade etti.

"BİR BİLİM ADAMI İÇİN EMEKLİLİK YOKTUR"

Mimarlık-Mühendislik Fakültesi'nin kurulduğu günden yana her taşında Prof. Dr. Zülküf Güneli'nin emeği olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, fakültenin bölgedeki konumuna değindi. Bilimsel anlamda Mardin Artuklu Üniversitesi'ne de katkı sunduklarını belirten Saraç, Artuklu Üniversitesi öğrencilerinin Dicle Üniversitesi mimarlık fakültesinde eğitimlerini sürdürdüklerini kaydetti. Bir bilim adamı için emekliliğin olmadığını dile getiren Saraç, "hocalık hiç bitmeyen bir şey. Her anında sağlık el verdikçe devam etmesi gereken bir vasıf bu" dedi.

Bundan sonrada kendisinin tecrübelerinden faydalanmaya devam edeceklerinin altını çizen Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Dicle Üniversitesi'ne bugüne kadar vermiş olduğu emeklerden dolayı Prof. Dr. Zülküf Güneli'ye teşekkür ederek plaket takdim etti. Yemek, samimi sohbet havasında devam etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Mimarlık Fakültesi Veda Yemeğinde Biraraya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement