Minikler "Nezaket Okulu"Nda - Son Dakika
Yerel

Minikler "Nezaket Okulu"Nda

Pursaklar Belediyesi tarafından açılan "Nezaket Okulu"projesi velilerden ve çocuklardan yoğun ilgi gördü.

29.12.2015 16:29

Pursaklar Belediyesi tarafından açılan "Nezaket Okulu"projesi velilerden ve çocuklardan yoğun ilgi gördü.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Pursaklar'da açılan Nezaket Okulu'nda 4 ila 6 yaş arasındaki çocuklara 36 başlıkta görgü kuralı eğitimi veriliyor.

"Toplumda nezaketli nesiller yetiştirilmesi" hedefiyle 2011 yılında, belediyenin kültür merkezinde açılan Nezaket Okulu'nun vatandaşlardan gelen taleplerin artmasıyla  birlikte beş ayrı noktada hizmet vermeye başladığı belirtildi.

İlk aşamada öğrencilere görgü kurallarının öğretildiği, ikinci aşamada da ailelerin eğitime tabi tutulduğu okullarda çocuklar, İngilizce ve spor eğitiminin yanı sıra, Halk Eğitim Merkezi ile birlikte açılan diğer branşlardaki kurslara da katılabiliyor.

Bayramlaşma ve bayram kültürünün de öğretildiği Nezaket Okulu'nda eğitim alan çocuklara, ailelerine yönelik sorumluluklarını yerine getirmenin yanı sıra, yatmadan önce, uyanınca ve sofrada dua etmenin önemi de anlatılıyor.

Etkinlikler kapsamında, kışın sokakta yaşayan hayvanlara, çocukların yemek bırakması da sağlanıyor.

Açıklamada, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin'in değerlendirmelerine de yer verildi. Çetin, " Bayramlarda burada okuyan çocukların hepsi büyüklerinin ellerini öpüyor. Selamı öğretiyoruz, spor yaptırıyoruz. Kendilerine özel oyun alanları var, buralarda eğleniyorlar. Sinemaya, tiyatroya götürüyoruz. Mezun olan çocuklar temizlik konusunda daha hassas oluyor, öz bakım becerisi kazanıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Minikler 'Nezaket Okulu'Nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement